[linux-dvb] Mencoder, no-go muxes and picture aspect

Simon Baxter linuxtv at nzbaxters.com
Thu Apr 28 17:37:35 CEST 2005


>> ...snip
>> Not sure how to get this working :
>> [file] No filename
>> Failed to open dvb://
>> Cannot open file/device.
>
> Was mplayer built with dvb support? When building mplayer
> the configure script needs to find the appropriate headers
> before it will compile in dvb -- where to find them depends
> on your linux distribution.

No, I just Yummed it (lazy!!)

Have been holding off building it as I want to get the VDR plugin in it 
too...


>> It looks ok :
>> [root at media ~]# /root/bin/tzap -c /root/.tzap/channels.conf -r 'five'
>> using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
>> tuning to 561833330 Hz
>> video pid 0x0000, audio pid 0x0caa
>> status 01 | signal 3838 | snr f763 | ber 0000089c | unc 00000000 |
>> status 01 | signal 3939 | snr f763 | ber 0000089c | unc 00000000 |
>> status 1f | signal 3a3a | snr ffd6 | ber 00000029 | unc 00000000 |
>> FE_HAS_LOCK
>> status 1f | signal 3939 | snr ffff | ber 00000000 | unc 0000000b |
>> FE_HAS_LOCK
>> status 1f | signal 3939 | snr ffff | ber 00000000 | unc 00000000 |
>> FE_HAS_LOCK
>
> What happens if you start tzap like that and then
>
> cat /dev/dvb/adapter0/dvr0 > five.ts
>
> ... kill it after a while and then ls -l five.ts to see if
> you got anything? If you did, you can use mencoder to
> convert it to something else (or view the ts with mplayer).

tzap tune works fine - but I get nothing on a 'cat' either.

no output at all! 





More information about the linux-dvb mailing list