[linux-dvb] Cannot get output from Nova-T PCI, kernel-2.6.12 (patched) amd64

Ben Jackson benj at puremourning.co.uk
Tue Aug 2 01:03:37 CEST 2005


Hello there.

I have spent the best part of 6 hours trying to get a WinTV-Nova-T PCI 
card working on my system (amd64, gentoo kernel 2.6.12-r7 patched with 
the latest downloadable patch for DVB).

I don't even seem to get any error messages. I can tune OK, i think:

---
ben at localhost ~ $ tzap "BBC ONE"
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
tuning to 505833330 Hz
video pid 0x0258, audio pid 0x0259
status 00 | signal f9f9 | snr 0000 | ber 0000ffff | unc 00000000 |
status 1f | signal 2b2b | snr b8b8 | ber 00004dc9 | unc 00000010 | 
FE_HAS_LOCK
status 1f | signal 2b2b | snr b2b2 | ber 00004dde | unc 00000011 | 
FE_HAS_LOCK
status 1f | signal 2b2b | snr b3b3 | ber 00004c9b | unc 00000003 | 
FE_HAS_LOCK
---

there's nothing of note in dmesg:

---
saa7146: register extension 'budget dvb'.
ACPI: PCI Interrupt 0000:01:07.0[A] -> Link [LNK4] -> GSI 3 (level, low) 
-> IRQ 3
saa7146: found saa7146 @ mem ffffc2000016e000 (revision 1, irq 3) 
(0x13c2,0x1005).
DVB: registering new adapter (TT-Budget/WinTV-NOVA-T  PCI).
adapter has MAC addr = 00:d0:5c:20:4f:c9
DVB: registering frontend 0 (LSI L64781 DVB-T)...
---

it is a saa7146 card:

---
0000:01:07.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7146 (rev 01)
        Subsystem: Technotrend Systemtechnik GmbH Technotrend-Budget / 
Hauppauge WinTV-NOVA-T DVB card
        Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- 
ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
        Status: Cap- 66Mhz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- 
<TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
        Latency: 32 (3750ns min, 9500ns max)
        Interrupt: pin A routed to IRQ 3
        Region 0: Memory at f0005000 (32-bit, non-prefetchable)
---

BUT, when i do:

---
ben at localhost ~ $ mplayer "dvb://BBC ONE"
...
Playing dvb://BBC ONE.
FE_GET_INFO error: 22, FD: 3

DVB CONFIGURATION IS EMPTY, exit
Failed to open dvb://BBC ONE
---

and in dmesg:

---
ioctl32(mplayer:11022): Unknown cmd fd(3) cmd(80a86f3d){00} 
arg(ffff8e80) on /dev/dvb/adapter0/frontend0
---

also when i do:

---
ben at localhost ~$ dvbstream -o -ps -qam 16 -cr 3_4 600 601 | mplayer -
---

i just get

---
Reading from stdin...
Cache fill:  0.00% (0 bytes)
---

and nothing in dmesg.  (running the dvbstream command without the pipe 
just gives the normal header output and Streaming 2 streams.. then nothing.)

ANyone have any idea where I may have gone wrong/what i should try and fix.

FYI: I am using the CVS version of dvbstream

will gladly provide any additional information :p

Kind regards, and thanks in advace,

Ben




More information about the linux-dvb mailing list