[linux-dvb] My Pinnacle 300i again....

José Luis Bolos joseluisbolos at gmail.com
Sun Dec 18 17:18:55 CET 2005


2005/12/17, tim0m1a <tim0m1a at gmx.de>:
>
> > Hmmm, that's interesting.
> > My experiments started with 2.6.13 and continued with 2.6.14.
> > And I did never try earlier kernel versions. Obviously I should have
> > done that.
> >
> > Thanks for the hint !
> >
> > Michael
> >
>
> I think it should not be a solution of this problem just to use an earlier
> kernel version.
>
> But if you want to use a earlier kernel version please keep in mind that
> you have to flash the latest firmware onto your card using the WinXP
> driver. If your card does not use the latest firmware, you will not get it
> running under linux.
>
> Nevertheless this is not the solution of my problem. Can someone tell me
> if the Pinnacle 300i is not supported by V4L anymore?
>
> Tim
>
> > tim0m1a wrote:
> >
> >> Am Fri, 16 Dec 2005 01:01:36 +0100 schrieb Michael Schröder
> >> <mischroeder at online.de>:
> >>
> >>> It seems I got the same problem.
> >>> The driver just keeps on saying saa7134[0]: mt352_pinnacle_init
> >>> called  and the tuner is heating up.
> >>> So I gave back the card and got a different one. It would be nice
> >>> though, if this worked.
> >>>
> >>> Michael
> >>>
> >>
> >> But my Pinnacle 300i worked before the kernel update. As I wrote at
> >> http://de.gentoo-wiki.com/Pinnacle_300i I just used the 20050607
> >> snapshot  and this worked until kernel-version 2.6.10. But this driver
> >> seems not to  work on my 2.6.14-kernel version. So I tried the latest
> >> CVS version and  got this mt352 init error again.
> >>
> >> The Pinnacle 300i certenly workes with linux-kernels from 2.6.10 up to
> >> 2.6.12.
> >>
> >> Tim
> >>
> >
>
>

This is my first message to the list, so my apologies if I'm doing
something incorrectly.

I have a 300i and tried to make it work with a couple kernels giving
these results:

Kernel 2.6.12.5 - The card is correctly detected and works, but after
10 seconds of viewing starts giving i2c errors and the image stops.
I have tried to upgrade the firmware but the card already comes with
1.11, which seems to be the latest (correct me if I'm wrong). I
reflashed anyway but the card keeps getting i2c errors.

Kernels greater than 2.6.13 - The card is correctly detected, but
seems like it can't tune any channel, the only message is
mt352_pinnacle_init

Kernel 2.6.15_rc? - The module loads, but the tuner isn't detected.

So far, the card is working currently with 2.6.12.5, in analog mode
with MythTV. Is there any chance of get it working with DVB-T?

I've just seen that 2.6.14.4 is out with these patch:

commit 18a35f4b97554e5eb4b54a5a061c46514393b18f
Author: Ricardo Cerqueira <v4l at cerqueira.org>
Date:   Thu Dec 8 21:18:47 2005 -0200

    [PATCH] V4L/DVB (3135) Fix tuner init for Pinnacle PCTV Stereo

    - The Pinnacle PCTV Stereo needs tda9887 port2 set to 1
    - Without this patch, mt20xx tuner is not detected and the board
      doesn't tune.

    Signed-off-by: Ricardo Cerqueira <v4l at cerqueira.org>
    Signed-off-by: Mauro Carvalho Chehab <mchehab at brturbo.com.br>
    Signed-off-by: Greg Kroah-Hartman <gregkh at suse.de>

Seems like the same problem that I'm having with 2.6.15_rc, so going
to test right now.

Thank you very much for your help.


More information about the linux-dvb mailing list