[linux-dvb] Air2PC-ATSC-PCI used b2c2 flexcop IIb chipset dirver does not working....

kim young hun semigifn at gmail.com
Thu Jul 14 09:59:41 CEST 2005


Hi, all

I am testing Air2PC-ATSC-PCI(r1.0) with linux platform(include b2c2
flexcop IIb). I followed readme file. But linux applications(b2dump)
was not executed.

I downloaded and uncompressed Broadband4PC Linux SDK v1.12.0 from bbti
website(http://www.bbti.su/support.htm) and then, I ran install.sh,
but linux machine was executed outputting below message.

# [root at 61-250-140-101 Develop]# ./install.sh
# chmod: failed to get attributes of
`/usr/local/b2c2/tqrecv/tqrecv_bw_2.4': No such file or directory

 

 

and I ran ran b2c2 start. Linux machine outputting below message.

 

# [root at 61-250-140-101 bin]# ./b2c2 start
# Load modules from: ../driver/2.4.20-8
# net.core.rmem_default = 524287 
# net.core.rmem_max = 524287
# load ../driver/2.4.20-8/sll_lib.o
# Warning: loading ../driver/2.4.20-8/sll_lib.o will taint the kernel:
no license
#  See http://www.tux.org/lkml/#export-tainted for information about
tainted modules
# Module sll_lib loaded, with warnings
# load ../driver/2.4.20-8/skynet.o
# Warning: loading ../driver/2.4.20-8/skynet.o will taint the kernel: no license
#  See http://www.tux.org/lkml/#export-tainted for information about
tainted modules
# Module skynet loaded, with warnings
# ./b2c2: line 20: /usr/local/b2c2/bin/b2agent: No such file or directory
# Squid seems not to have been installed on this system

 

 

This time, I ran lsmod and ifconfig in order to confirm linux machine status.

 

#/ [root at 61-250-140-101 bin]# lsmod
# Module                  Size  Used by    Tainted: P  
# skynet                129528   1 
# sll_lib               148836   0  [skynet]
# soundcore               6404   0  (autoclean)
# r8169                   8488   1 
# iptable_filter          2412   0  (autoclean) (unused)
# ip_tables              15224   1  [iptable_filter]
# loop                   12152   0  (autoclean)
# lvm-mod                64000   0
# keybdev                 2944   0  (unused)
# mousedev                5492   1 
# hid                    22148   0  (unused)
# input                   5856   0  [keybdev mousedev hid]
# usb-uhci               26348   0  (unused)
# usbcore                78784   1  [hid usb-uhci]
# ext3                   70784   2 
# jbd                    51892   2  [ext3]

 

# [root at 61-250-140-101 bin]# ifconfig
# eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:11:09:D8:07:7E
#           inet addr:61.250.140.101  Bcast:61.250.140.127  Mask:255.255.255.192
#           UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
#           RX packets:32965 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
#           TX packets:6411 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
#           collisions:0 txqueuelen:100
#           RX bytes:7079106 (6.7 Mb)  TX bytes:0 (0.0 b)
#           Interrupt:10 Base address:0xef00 

# eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:D0:D7:02:54:39
#           inet addr:192.168.69.66  Bcast:192.168.69.255  Mask:255.255.255.0
#           UP BROADCAST RUNNING NOARP MULTICAST  MTU:4096  Metric:1
#           RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
#           TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
#           collisions:0 txqueuelen:100 
#           RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
#           Interrupt:11 Base address:0xbc00

# lo        Link encap:Local Loopback  
#           inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
#           UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
#           RX packets:79 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
#           TX packets:79 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
#           collisions:0 txqueuelen:0
#           RX bytes:4256 (4.1 Kb)  TX bytes:4256 (4.1 Kb)


and I ran b2settuner.

 
# [root at 61-250-140-101 bin]# ./b2settuner -a eth1 -ma 0x00d0d7b2c2e4
-i a -f 573 -pva # 0x11 -paa 0x14
 

I confirmed machine status by b2status.

 

# [root at 61-250-140-101 bin]# ./b2status -a eth1 -all
# **************** Tuner capabilities: ********************
# Tuner type                  : Terrestrial ATSC 
# Transponder frequency range : 54000 kHz - 803000 kHz
# Tuner frequency range       : 0 kHz - 0 kHz
# Symbol rate range           : 0 kS/s - 0 kS/s
# Auto Symbol Rate            : NOT SUPPORTED
# BER                         : NOT SUPPORTED
# SNR                         : SUPPORTED
# Signal Strength             : NOT SUPPORTED
# Signal Quality              : SUPPORTED
# Total Block Count           : SUPPORTED
# Corrected Block Count       : NOT SUPPORTED
# Uncorrected Block Count     : SUPPORTED
# Global Key                  : NOT SUPPORTED
# PID-only Key                : NOT SUPPORTED
# PID-TSC Keys Max            : n/s
# ************* Current Tuner information: ****************
#          Status   In Lock            : YES 
#          Signal Strength    : n/s
#          Signal Quality     : 100 %
#          SNR                : 28.988001 
#          BER                : n/s
#          Total Blocks       : 0 
#          Corrected Blocks   : n/s
#          Uncorrected Blocks : 0 
#          Settings Frequency          : 573 MHz
#          Symbol Rate        : n/s
#          FEC                : n/s
#          Polarity           : n/s
#          Modulation         : unknown value (0)
#          Diseqc             : n/s
#          LNB Frequ.         : n/s
#          LNB Select.        : n/s
#          Guard Interv.      : n/s
# ****************** IP statistics: ***********************
# IP Streams           : 0 open, 0 running
# IP PIDs              : Max 33, Current 0
# Datagram Table ID    : unknown (0)
# Error: failed to get hardware MAC address. Error 80004005
# Unicast MAC Address  : 00:D0:D7:02:54:39
# Multicast MAC Filters: Currently 1 of 32 maximum set:
#          1 : 01:00:5E:00:00:01
# Total received       : 0 bytes in 0 IP packets.
# ****************** TS statistics: ***********************
# TS Streams : 0 open, 0 running.
# TS PIDs    : Max. 39, Current 0
# **************** AV/TS information: *********************
# Audio Streams : 1 open, 1 running
# Audio PID     : not set
# Video Streams : 1 open, 1 running
# Video PID     : not set
# *********************************************************


I thought this status was ok, so I ran b2dump



# [root at 61-250-140-101 bin]# ./b2dump -a eth1 -pv 17 -pa 20
# b2dump: Error: Cannot open special file "/dev/B2C2AV.TS"
# Could not start at least one of the streams.
# Segmentation fault.


I made special device file with below command according to advise of
product comapny's partner (www.bbti.us)

# mknod /dev/B2C2AV.TS c 254 0
# mknod /dev/B2C2AV.VID c 254 1
# mknod /dev/B2C2AV.AUD c 254 


but the result was same…. What was wrong?  I just followed readme file. 

My linux machine's kernel is 2.4.20-8 , gcc version is 3.2.2-2, and
distribution linux is hancom linux 3.1 which is compatible with redhat
9.0.


More information about the linux-dvb mailing list