[linux-dvb] timeout waiting for COMMAND idle

Johannes Stezenbach js at linuxtv.org
Sat Jun 18 20:02:52 CEST 2005


Kenneth Aafløy wrote:
> I've been getting the 'timeout waiting for COMMAND idle' for some time now, 
> I'm running the CVS after the HANDSHAKE bug got squashed out by Johannes.
> 
> I've pondered some over this, so I put some WARN_ON() and dump_stack in 
> strategic places, but they do not show any clues does they?

>  [<c010437e>] dump_stack+0x1e/0x20
>  [<e0ae83d0>] __av7110_send_fw_cmd+0xd0/0x6e0 [dvb_ttpci]
>  [<e0ae8a27>] av7110_send_fw_cmd+0x47/0xc0 [dvb_ttpci]
>  [<e0ae8b08>] av7110_fw_cmd+0x68/0xa0 [dvb_ttpci]
>  [<e0af4049>] av7110_set_tone+0x39/0x60 [dvb_ttpci]
>  [<e0af5815>] av7110_fe_set_tone+0x35/0x40 [dvb_ttpci]
>  [<e095e6ec>] dvb_frontend_ioctl+0x14c/0x620 [dvb_core]
>  [<e0956798>] dvb_usercopy+0x88/0x123 [dvb_core]
>  [<e0956365>] dvb_generic_ioctl+0x45/0x50 [dvb_core]
>  [<c0174de3>] do_ioctl+0x63/0x90
>  [<c0174fb2>] vfs_ioctl+0x62/0x1c0
>  [<c0175151>] sys_ioctl+0x41/0x70
>  [<c0103429>] syscall_call+0x7/0xb
> dvb-ttpci: ARM crashed @ card 0
> dvb-ttpci: av7110_send_fw_cmd(): av7110_send_fw_cmd error -110
> dvb-ttpci: av7110_fw_cmd error -110
> dvb-ttpci: gpioirq unknown type=0 len=0
> dvb-ttpci: adac type set to 0 @ card 0
> dvb-ttpci: __av7110_send_fw_cmd(): timeout waiting for COMMAND idle

Mind telling us what you do to produce those errors?
To me it looks like the firmware crashed (which FW version?).

Johannes




More information about the linux-dvb mailing list