Aw: Re: [linux-dvb] Typhoon Duo DVB-T Cardbus with saa7133 won't comeup

martin.fay at arcor.de martin.fay at arcor.de
Thu Nov 3 11:15:04 CET 2005


Hi Nico & Hartmut,

thanks for your answer.
i was trying it whit Card=55 & 60.  55 seems to be working. 60 is a no go one.
I am going to try out Hartmut's step's and will proceed whit Results to the comunity.

@Hartmut will the fan start to spinn after the card is correctly initzilized???
could it be possible to control the RPM's of the fan by the Driver e.g. like +&- key
just a wird idea ;-)

tx&later

Martin

> and see what happens. So:
> modprobe saa7134 card=55
> modprobe saa7134-dvb

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Is this one requered for DVB-T ?
after issuing this i did't see a msg at all in dmsg, ist this correct ?????

> You don't need a firmware file, the card should have an eeprom and
> boot from this.
> You might consider to update the drivers from linuxtv.org first,
> please get the v4l-kernel and dvb-kernel CVS and follow the
> instructions in the wiki. I just added some updates.
> 
> Good luck
>     Hartmut
> 
> Nico Sabbi wrote:
> > Martin Fay wrote:
> > 
> >> Hi Folks,
> >>
> >> first tx for all of yor great work!
> >>
> >> And now i have a problem
> >> This card will not work in Suse or Ubuntu.
> >>
> >> Card:
> >> Typhoon DVB-T Duo Digital/Analog 32bit Cardbus
> >>
> >> OS:
> >> Ubuntu 5.10
> >>
> >>
> >>
> >> after i did a (root) modprobe saa7134-dvb here is the dmesg output:
> >>
> >> [4306459.391000] Linux video capture interface: v1.00
> >> [4306459.438000] saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.12 loaded
> >> [4306459.447000] ACPI: PCI Interrupt 0000:02:00.0[A] -> Link [LNKA] -> 
> >> GSI 11 (level, low) -> IRQ 11
> >> [4306459.447000] saa7133[0]: quirk: PCIPCI_NATOMA
> >> [4306459.447000] saa7133[0]: found at 0000:02:00.0, rev: 240, irq: 11, 
> >> latency: 64, mmio: 0x10800000
> >> [4306459.447000] saa7133[0]: subsystem: 4e42:0502, board: 
> >> UNKNOWN/GENERIC [card=0,autodetected]
> >>  
> >>
> > 
> > ^^^ try to force saa7134 with card= the number assigned to Lifeview DUO
> > 
> >> [4306459.447000] saa7133[0]: board init: gpio is e010000
> >> [4306459.448000] saa7133[0]: dsp access wait timeout [bit=WRR]
> >> [4306459.448000] saa7133[0]: dsp access wait timeout [bit=WRR]
> >> [4306459.561000] saa7133[0]: i2c eeprom 00: 42 4e 02 05 54 20 1c 00 43 
> >> 43 a9 1c 55 d2 b2 92
> >> [4306459.561000] saa7133[0]: i2c eeprom 10: 00 ff 22 0f ff 20 ff ff ff 
> >> ff ff ff ff ff ff ff
> >> [4306459.561000] saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 03 03 01 01 03 08 
> >> ff 01 81 ff ff ff ff
> >> [4306459.561000] saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff 
> >> ff ff ff ff ff ff ff
> >> [4306459.618000] saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
> >> [4306459.660000] saa7133[0]: registered device vbi0
> >>
> >> looks like the driver is loadet but i cant access it also i am not so 
> >> shure if the firmware file (dvb-fe-tda10046.fw 24 kb ???)
> >> is exactly the right one.
> >>
> >> Can please annyone of you help me here?
> >>
> 
> _______________________________________________
> linux-dvb mailing list
> linux-dvb at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
> 



More information about the linux-dvb mailing list