Aw: Re: Aw: Re: [linux-dvb] Typhoon Duo DVB-T Cardbus with saa7133 won't

martin.fay at arcor.de martin.fay at arcor.de
Mon Nov 7 14:17:07 CET 2005


Hi Hartmut, 

short update what i'am testing so far:
Card=12 gives me a DVB device but the Tuner Led on the Card stays off
Card=18 turnes the TunerLed on but no DVB Device
Card=23 turnes the TunerLed on but no DVB Device

whit card=12 i was able to start Kaffeine and search for DVB-T Channels but nothing came up

Hope this can halp a bit so far.
I can't access from here the CVS (Blocked Service)

Best Regards
Martin

----- Original Nachricht ----
Von:     Hartmut Hackmann <hartmut.hackmann at t-online.de>
An:      martin.fay at arcor.de
Datum:   03.11.2005 22:10
Betreff: Re: Aw: Re: [linux-dvb] Typhoon Duo DVB-T Cardbus with saa7133 won't
 comeup

> Hi, Martin
> 
> The fan starts as soon as the driver is initialized. Unfortunately, there
> is no way to control it besides turning it on and off. But this is hard
> coded and needs to be this way.
> If you still have problems after updating the driver, please report. The
> first step is to pose the kernel log generated by the driver.
> 
> Good luck
>     Hartmut
> 
> martin.fay at arcor.de wrote:
> > Hi Nico & Hartmut,
> > 
> > thanks for your answer.
> > i was trying it whit Card=55 & 60.  55 seems to be working. 60 is a no go
> one.
> > I am going to try out Hartmut's step's and will proceed whit Results to
> the comunity.
> > 
> > @Hartmut will the fan start to spinn after the card is correctly
> initzilized???
> > could it be possible to control the RPM's of the fan by the Driver e.g.
> like +&- key
> > just a wird idea ;-)
> > 
> > tx&later
> > 
> > Martin
> > 
> > 
> >>and see what happens. So:
> >>modprobe saa7134 card=55
> >>modprobe saa7134-dvb
> > 
> > 
> > ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Is this one requered for DVB-T ?
> > after issuing this i did't see a msg at all in dmsg, ist this correct
> ?????
> > 
> > 
> >>You don't need a firmware file, the card should have an eeprom and
> >>boot from this.
> >>You might consider to update the drivers from linuxtv.org first,
> >>please get the v4l-kernel and dvb-kernel CVS and follow the
> >>instructions in the wiki. I just added some updates.
> >>
> >>Good luck
> >>    Hartmut
> >>
> >>Nico Sabbi wrote:
> >>
> >>>Martin Fay wrote:
> >>>
> >>>
> >>>>Hi Folks,
> >>>>
> >>>>first tx for all of yor great work!
> >>>>
> >>>>And now i have a problem
> >>>>This card will not work in Suse or Ubuntu.
> >>>>
> >>>>Card:
> >>>>Typhoon DVB-T Duo Digital/Analog 32bit Cardbus
> >>>>
> >>>>OS:
> >>>>Ubuntu 5.10
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>after i did a (root) modprobe saa7134-dvb here is the dmesg output:
> >>>>
> >>>>[4306459.391000] Linux video capture interface: v1.00
> >>>>[4306459.438000] saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.12 loaded
> >>>>[4306459.447000] ACPI: PCI Interrupt 0000:02:00.0[A] -> Link [LNKA] -> 
> >>>>GSI 11 (level, low) -> IRQ 11
> >>>>[4306459.447000] saa7133[0]: quirk: PCIPCI_NATOMA
> >>>>[4306459.447000] saa7133[0]: found at 0000:02:00.0, rev: 240, irq: 11, 
> >>>>latency: 64, mmio: 0x10800000
> >>>>[4306459.447000] saa7133[0]: subsystem: 4e42:0502, board: 
> >>>>UNKNOWN/GENERIC [card=0,autodetected]
> >>>> 
> >>>>
> >>>
> >>>^^^ try to force saa7134 with card= the number assigned to Lifeview DUO
> >>>
> >>>
> >>>>[4306459.447000] saa7133[0]: board init: gpio is e010000
> >>>>[4306459.448000] saa7133[0]: dsp access wait timeout [bit=WRR]
> >>>>[4306459.448000] saa7133[0]: dsp access wait timeout [bit=WRR]
> >>>>[4306459.561000] saa7133[0]: i2c eeprom 00: 42 4e 02 05 54 20 1c 00 43 
> >>>>43 a9 1c 55 d2 b2 92
> >>>>[4306459.561000] saa7133[0]: i2c eeprom 10: 00 ff 22 0f ff 20 ff ff ff 
> >>>>ff ff ff ff ff ff ff
> >>>>[4306459.561000] saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 03 03 01 01 03 08 
> >>>>ff 01 81 ff ff ff ff
> >>>>[4306459.561000] saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff 
> >>>>ff ff ff ff ff ff ff
> >>>>[4306459.618000] saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
> >>>>[4306459.660000] saa7133[0]: registered device vbi0
> >>>>
> >>>>looks like the driver is loadet but i cant access it also i am not so 
> >>>>shure if the firmware file (dvb-fe-tda10046.fw 24 kb ???)
> >>>>is exactly the right one.
> >>>>
> >>>>Can please annyone of you help me here?
> >>>>
> >>
> >>_______________________________________________
> >>linux-dvb mailing list
> >>linux-dvb at linuxtv.org
> >>http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
> >>
> > 
> > 
> > _______________________________________________
> > linux-dvb mailing list
> > linux-dvb at linuxtv.org
> > http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
> > 
> 



More information about the linux-dvb mailing list