[linux-dvb] CVS Problems, and T200 unrecognised again (was RE:Compro DVB-T300 Remote)

Michael Krufky mkrufky at linuxtv.org
Sun Oct 2 16:48:54 CEST 2005

atkellyx wrote:
> Hi Andy
> Sorry, I should've given you more info.
> I am running 2.6.11-gentoo-r9 on a pIII 500 (am using a dxr3 mpeg2 
> decoder card as well). 
> I am running the CVS download and make process exactly as you did but it 
> seems like the make just ignores the saa7134-dvb module entirely, there 
> don't appear to be any related error in the make output.  Here are the 
> outputs:
> make output <http://jakester.homelinux.net/makeOutput.txt>
> make install output <http://jakester.homelinux.net/makeInstallOutput.txt> 
> (BTW, do these links work?)
> It did seem to fit the description for Hartmuts hint to remove the 
> "undef HAVE_TDA1004X" from compat.h but that makes no difference.
> There is a line in the dvb-kernel make.config that says you need kernel 
> 2.6.12 or greater so I compiled a 2.6.13 patch 2 kernel and got exactly 
> the same problem (as well as not being able to get the NIC working but 
> that's another story).
> Anyway, I appreciate your help, any more tips you could give would be 
> great.


I think this is your problem... In Make.config:

# doesn't build on kernels older than 2.6.12


The n's are there by default for kernels older than 2.6.12 (you have 
2.6.11) ... In order to force the build of dvb modules, change 
CONFIG_VIDEO_SAA7134_DVB from n to m

Michael Krufky

More information about the linux-dvb mailing list