[linux-dvb] Artec T1 USB2 DVB

Richard Hughes hughsient at gmail.com
Thu Oct 13 19:44:46 CEST 2005


Hello all,

I've just got a Artec T1 USB2 DVB external box.

I can get this device to work in Windows 2000, but have had limited
success in Linux.

I've followed the directions at
http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Artec_T1_USB_TV_Box , downloading
the cvs drivers and uncommented the DVB_USB_DIBUSB_MB_FAULTY_USB_IDs
entry in dibusb-mb.c.

I've also rm'd the usbtest module, as this was being loaded before
anything else.

Now, I get success in at least dmesg:

usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 9
dvb-usb: found a 'DiBcom USB1.1 DVB-T reference design (MOD3000)' in
warm state.dvb-usb: will use the device's hardware PID filter (table
count: 16).
DVB: registering new adapter (DiBcom USB1.1 DVB-T reference design
(MOD3000)).
DVB: registering frontend 0 (DiBcom 3000M-B DVB-T)...
dibusb: this device has the Panasonic ENV77H11D5 onboard.
dvb-usb: schedule remote query interval to 150 msecs.
dvb-usb: DiBcom USB1.1 DVB-T reference design (MOD3000) successfully
initialized and connected.

But I cannot get any results to scan:

[root at localhost scan]# ./dvbscan -vv dvb-t/uk-CrystalPalace
scanning dvb-t/uk-CrystalPalace
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
initial transponder 505833333 0 3 9 1 0 0 0
>>> tune to:
505833333:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_3_4:FEC_AUTO:QAM_16:TR
ANSMISSION_MODE_2K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
WARNING: >>> tuning failed!!!
>>> tune to:
505833333:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_3_4:FEC_AUTO:QAM_16:TR
ANSMISSION_MODE_2K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE (tuning failed)
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
WARNING: >>> tuning failed!!!
ERROR: initial tuning failed
dumping lists (0 services)
Done.

I usually get TV signal from CrystalPalace (well, analogue anyway) so I
expected this to work.

The Windows driver just took about 5 minutes, and detected all the
channels automatically. :-(

I've also tried with Kaffeine.
kaffeine doesn't show any channels and just shows SNR and signal as zero
(and booting to windows these are 80-90%).

Using DVB card "DiBcom 3000M-B DVB-T"
tuning DVB-T to 505833000 Hz
inv:2 bw:0 fecH:3 fecL:9 mod:1 tm:0 gi:0 hier:0
polling....
Getting frontend event
polling....
Getting frontend event
polling....
polling....
polling....
polling....
polling....
polling....
polling....
polling....
dvbsi : Cant tune DVB
Transponders : 1
dvbsi : The end :)

Am I doing anything wrong, or can anybody give me a point in the right
direction?

Thanks,

Richard Hughes




More information about the linux-dvb mailing list