[linux-dvb] Pinnacle Media PCTV 300i

Dominik d0m1n1k at geekmail.de
Fri Oct 14 20:56:44 CEST 2005


Hello,
I bought this card and don't got it work. I tried out dvb-modules of the 
newest Kernel 2.6.14RC4.

After 'modprobe saa7134_dvb' I get:

saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
PCI: Found IRQ 11 for device 0000:00:0a.0
saa7134[0]: found at 0000:00:0a.0, rev: 1, irq: 11, latency: 32, mmio: 
0xeb020000
saa7134[0]: subsystem: 11bd:002d, board: Pinnacle PCTV 300i DVB-T + PAL 
[card=50,autodetected]
saa7134[0]: board init: gpio is c806000
saa7134[0]: i2c eeprom 00: bd 11 2d 00 f8 f8 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
saa7134[0]: i2c eeprom 10: 00 f0 04 04 ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 02 03 ff 03 01 08 ff 00 25 ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: registered device video1 [v4l2]
saa7134[0]: registered device vbi0
saa7134[0]: pinnacle 300i dvb setup
DVB: registering new adapter (saa7134[0]).
DVB: registering frontend 1 (Zarlink MT352 DVB-T)...


This modules are new loaded:

Module                  Size  Used by
saa7134_dvb             8292  0
mt352                   6756  1 saa7134_dvb
saa7134               116532  1 saa7134_dvb
ir_common               8836  1 saa7134
video_buf_dvb           6468  1 saa7134_dvb


This are already loaded modules
video_buf              22148  4 saa7134_dvb,saa7134,video_buf_dvb,saa7146_vv
v4l1_compat            14404  2 saa7134,saa7146_vv
v4l2_common             5664  2 saa7134,saa7146_vv
videodev                9376  2 saa7134,saa7146_vv
tda1004x               16004  2 saa7134_dvb,budget_ci
i2c_core               22384  15 
saa7134_dvb,mt352,saa7134,dvb_ttpci,l64781,ves1820,tda8083,sp8870,ves1x93,budget_ci,tda1004x,budget_core,ttpci_eeprom,stv0299,stv0297
soundcore               9920  2 saa7134,snd



I can also modprobe tda9887 then I got this kernel message:
tda9885/6/7: chip found @ 0x86
But it isn't used by anything:
lsmod
Module                  Size  Used by
tda9887                13808  0


I'm missing this kernel outputs described at 
http://de.gentoo-wiki.com/Pinnacle_300i

tuner 0-0060: chip found @ 0xc0 (saa7134[0])
tuner 0-0060: microtune: companycode=3cbf part=42 rev=2f
tuner 0-0060: microtune MT2050 found, OK

Maybe I forgot a modul? 

The problem is, that I can't tune to any channel:

`--> tzap -a1 "RTL"
using '/dev/dvb/adapter1/frontend0' and '/dev/dvb/adapter1/demux0'
tuning to 538000000 Hz
video pid 0x01b1, audio pid 0x01b2
status 00 | signal 000f | snr 0000 | ber 00000000 | unc 00000000 |
status 00 | signal 000f | snr 0000 | ber 00000000 | unc 00000000 |
status 00 | signal 000f | snr 0000 | ber 00000000 | unc 00000000 |
status 00 | signal 000f | snr 0000 | ber 00000000 | unc 00000000 |
..
..

With a technotrend card and the same antenna it work's fine with strong 
signal.

When I trie to tune with tzap, the kernel says:

saa7134[0]: mt352_pinnacle_init called
saa7134[0]: mt352_pinnacle_init called
saa7134[0]: mt352_pinnacle_init called
saa7134[0]: mt352_pinnacle_init called
saa7134[0]: mt352_pinnacle_init called
saa7134[0]: mt352_pinnacle_init called
..
..




Anyone have an idea or HOWTO to get this card working?


Thanks in advance and excuse my bas english,
Dominik (from germany)

PS: I read about a v4l2 version problem on this list on earlier kernel 
versions. Maybe it is still not solved in the newest kernel?



More information about the linux-dvb mailing list