[linux-dvb] Garbled video/audio from TwinHan DVB-C card

Per Dalén perda at oden.cnwab.se
Mon Oct 31 07:52:33 CET 2005


Manu Abraham wrote:
> Svein Olav Bjerkeset wrote:
> 
>> Hi,
>>
>> After installing my new DVB-C card (TwinHan Cab-CI), compiling a custom
>> 2.6.14 kernel with DVB support, I get only garbled audio/video from the
>> driver. I have tested on a FTA channel and I have no problem with this
>> channel when using WinXP (on the same machine).
>>
>> I have compiled dvb-apps from CVS and channel scanning and tuning 
>> works fine.
>>
>> An example of the garbled output can be found on the following URL:
>> http://bjerkeset.com/DVB/twinhan.mpeg
>> (generated with: dvbstream -o -n 60 -ps -c 0 -qam 64 -v 517 -a 660  >
>> twinhan.mpeg)
>>
>> The output looks similar when played directly with mplayer or xine, e.g
>> # mplayer - < /dev/dvb/adapter0/dvr0
>> # xine http://bjerkeset.com/DVB/twinhan.mpeg
>>
>> Output from dmesg:
>> =====================================
>> Linux video capture interface: v1.00
>> bttv: driver version 0.9.16 loaded
>> bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture
>> bttv: Bt8xx card found (0).
>> bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:00:06.0, irq: 10, latency: 64, mmio: 
>> 0xdddfe000
>> bttv0: detected: Twinhan VisionPlus DVB [card=113], PCI subsystem ID is
>> 1822:0001
>> bttv0: using: Twinhan DST + clones [card=113,insmod option]
>> bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00fb0cfd [init]
>> bttv0: using tuner=4
>> bttv0: add subdevice "dvb0"
>> bt878: AUDIO driver version 0.0.0 loaded
>> bt878: Bt878 AUDIO function found (0).
>> bt878(0): Bt878 (rev 17) at 00:06.1, irq: 10, latency: 64, memory: 
>> 0xdddff000
>> DVB: registering new adapter (bttv0).
>> dst_get_device_id: Recognise [DCT-CI]
>>
>> DST type flags : 0x1 newtuner 0x2 ts204 0x8 firmware version = 1 0x10
>> firmware version = 2
>> dst_get_mac: MAC Address=[00:08:ca:16:15:00]
>> dst_ca_attach: registering DST-CA device
>> DVB: registering frontend 0 (DST DVB-C)...
>>
>>
>> Does anyone know what can be the cause of a problem like this? I found a
>> thread in the mailinglist archive that suggests it should be possible to
>> get this card working:
>> http://www.linuxtv.org/pipermail/linux-dvb/2005-September/004730.html
>>
>>  
>>
> You can check this out whether it helps, for the time being ..
> 
> http://www.linuxtv.org/pipermail/linux-dvb/2005-September/004866.html
> 
> Manu
> 

I have the same card as You and can run it without any problems with the 
latest cvs version + the fix Manu pointed out.
I'm using 2.6.14-rc1 for the moment (will test it with 2.6.14 tonight).

Manu, do You have any solution for how one could detect which kind of 
Twinhand VP-20XX card it is?

Per

> 
> _______________________________________________
> linux-dvb mailing list
> linux-dvb at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb




More information about the linux-dvb mailing list