[linux-dvb] DViCO FusionHDTV DVB-T Lite frontend driver issue

Martin Petrovsky mpetrovsky at swiftdsl.com.au
Mon Apr 10 18:07:24 CEST 2006


Thanks for your reply.

I noticed there is a zl10353 module which the cx88_dvb module uses. So
does this mean that the cx88-dvb module should be recognising my card?

Maybe the manufacturer has changed the demodulator on the Lite card? 

Incidentally a friend of mine has brought the same card (well the
packaging is the same) but it has the Zarlink MT352 DVB-T demodulator on
it and it all works.

On Thu, 2006-04-06 at 19:14 +0200, Markus Rechberger wrote: 

> Hi,
> 
> 0x14 is the returnvalue of a Zarlink/Intel ZL10353 based device not a
> Zarlink MT352 DVB-T demodulator.
> 
> Markus
> 
> On 4/6/06, Martin Petrovsky <mpetrovsky at swiftdsl.com.au> wrote:
> >  Hello Chris,
> >
> >  I've just brought a DViCO FusionHDTV DVB-T Lite card (lspci attached) and
> > I'm having a few problems getting it to work. I was hoping on some advice.
> >
> >  I don't have much experience with dvb under linux, so I apologise for any
> > ignorance.
> >
> >  I'm using kernel 2.6.16 with your hg-pascoe tree on top. I'm loading the
> > following modules
> >
> >  modprobe bttv
> >  modprobe mt352 debug=1
> >  modprobe cx88-dvb debug=8
> >  modprobe dst verbose=8
> >  modprobe dvb_bt8xx debug=8
> >
> >  I'm getting the following log
> >
> >  <3>i2c_core: Unknown parameter `debug'
> >  <6>Linux video capture interface: v1.00
> >  <7>i2c-core: driver [tveeprom] registered
> >  <6>bttv: driver version 0.9.16 loaded
> >  <6>bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture
> >  <6>bttv: Bt8xx card found (0).
> >  <6>bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:03:08.0, irq: 10, latency: 32, mmio:
> > 0xfdcff000
> >  <6>bttv0: detected: DViCO FusionHDTV DVB-T Lite [card=128], PCI subsystem
> > ID is 18ac:db10
> >  <6>bttv0: using: DViCO FusionHDTV DVB-T Lite [card=128,autodetected]
> >  <7>bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00ffffff [init]
> >  <7>i2c_adapter i2c-0: adapter [bt878 #0 [sw]] registered
> >  <7>i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x50
> >  <7>i2c_adapter i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x50, len=0
> >  <7>i2c_adapter i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x50, len=0
> >  <7>i2c_adapter i2c-0: client [tveeprom] registered with bus id 0-0050
> >  <4>bttv0: using tuner=-1
> >  <4>bttv0: add subdevice "dvb0"
> >  <6>cx2388x dvb driver version 0.0.5 loaded
> >  <6>bt878: AUDIO driver version 0.0.0 loaded
> >  <6>bt878: Bt878 AUDIO function found (0).
> >  <4>bt878_probe: card id=[0xdb1018ac],[ DViCO FusionHDTV DVB-T Lite ] has
> > DVB functions.
> >  <6>bt878(0): Bt878 (rev 17) at 03:08.1, irq: 10, latency: 32, memory:
> > 0xfdcfe000
> >  <7>dvb_bt8xx: identified card0 as bttv0
> >  <4>DVB: registering new adapter (bttv0).
> >  <7>mt352: mt352_attach: hello
> >  <7>i2c_adapter i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x0f, len=1
> >  <7>i2c_adapter i2c-0: master_xfer[1] R, addr=0x0f, len=1
> >  <7>i2c_adapter i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x0f, len=1
> >  <7>i2c_adapter i2c-0: master_xfer[1] R, addr=0x0f, len=1
> >  <7>mt352: MJP -- mt352_read_register error. Exiting - 0014
> >  <4>dvb-bt8xx: A frontend driver was not found for device 109e/0878
> > subsystem 18ac/db10 type 0080
> >
> >  It looks like it's bailing out at mt352_attach . The call to
> > mt352_read_register seams to be returning 0x14 not the expected ID_MT352
> > (0x13).
> >  Does this mean that the card I got has a different front end or something?
> >
> >  // mt352.c   mt352_read_register  line 550
> >          /* setup the state */
> >          state->i2c = i2c;
> >          memcpy(&state->config,config,sizeof(struct
> > mt352_config));
> >          memcpy(&state->ops, &mt352_ops, sizeof(struct dvb_frontend_ops));
> >
> >          /* check if the demod is there */
> >          if (mt352_read_register(state, CHIP_ID) != ID_MT352) {
> >                  dprintk("MJP -- mt352_read_register error. Exiting -
> > %04x\n", mt352_read_register(state, CHIP_ID));
> >                  goto error;
> >          }
> >
> >  I also noticed a "bttv0: using tuner=-1" message above. Is this related?
> >
> >  Any help would be appreciated,
> >
> >  Thanks
> >
> >  Martin P
> > _______________________________________________
> > linux-dvb mailing list
> > linux-dvb at linuxtv.org
> > http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
> >
> >
> >
> 
> 
> --
> Markus Rechberger
> 
> _______________________________________________
> linux-dvb mailing list
> linux-dvb at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
> 

-- 
Martin Petrovsky <mpetrovsky at swiftdsl.com.au>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.linuxtv.org/pipermail/linux-dvb/attachments/20060411/36739587/attachment.htm


More information about the linux-dvb mailing list