[linux-dvb] TT T-1500

Nick Fearnley (Digital Media Projects Ltd.) Nick at dmpip.tv
Thu Dec 14 21:34:21 CET 2006


Yes, I have tried the jumper on and off, thanks for the tip.  It made no difference.  I've tried pretty much everything, even debugging messages in the tda1004x module, which shows successful i2c comms both ways.

I'm assuming I'll get no tuner messages in the kernel output, just the tda1004x frontend messages, as it is this that handles the tuner.



-----Original Message-----
From: Thomas Kernen [mailto:tkernen at deckpoint.ch]
Sent: Thu 12/14/2006 8:25 PM
To: Nick Fearnley (Digital Media Projects Ltd.)
Subject: Re: [linux-dvb] TT T-1500
 

Nick,

did you check the jumper that's on the TT-1500 card? I've also got one 
and had to remove the jumper to get it to work.. was related to power 
injection into the arial.

HTH
Thomas

Nick Fearnley (Digital Media Projects Ltd.) wrote:
> No luck again I'm afraid.
> 
> Here's the relevant kernel messages:
> 
> saa7146: register extension 'budget dvb'.
> saa7146: register extension 'budget_ci dvb'
> saa7146: founds saa7146 @ mem e0012000 (revision1, irq 24) (0x13c2,0x1012).
> saa7146 (0): dma buffer size 192512
> DVB: registering new adapter (TT-Budget-T-CI PCI).
> adapter has MAC addr = 00:d0:5c:04:45:07
> input: Budget-CI dvb ir receiver saa7146 (0) as /class/input/input0
> DVB: registering frontend 0 (Philips TDA10046H DVB-T)...
> 
> then when I enter this:
> 
> ./dvbtune -c 0 -f 722000000 -cr 3_4 -qam 16
> 
> I get:
> tda1004x: setting up plls for 53MHz sampling clock
> tda1004x: found firmware revision 20 -- ok
> Using DVB card "Philips TDA10046H DVB-T"
> tuning DVB-T (in United Kingdom) to 722000000 Hz
> polling....
> Getting frontend event
> FE_STATUS:
> polling....
> polling....
> 
> I have also tried adding 166Khz, so 722166000
> and using 0,1 and 2 for the inversion
> 
> 
> So I can't see a problem other than that.  I know the signal is good.
> 
> Nick
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: raymond mantchala [mailto:rmantchala at streamvision.fr]
> Sent: Tue 12/12/2006 5:13 PM
> To: Nick Fearnley (Digital Media Projects Ltd.)
> Cc: linux-dvb at linuxtv.org
> Subject: Re: [linux-dvb] TT T-1500
> 
> Nick Fearnley (Digital Media Projects Ltd.) wrote:
>  >
>  > As discussed previously on this list I too have the tuning problem
>  > with the TT T-1500 card.
>  >
>  > I have tried adding 166Mhz to the frequency, I have tried removing the
>  > jumper on the board for active antenna, I have tried inverting the
>  > inversion! No luck. I can tune straight away on a Nova-T. I am certain
>  > the drivers are valid - I get valid firmware upload messages from the
>  > kernel.
>  >
>  > Any ideas?
>  >
>  > ------------------------------------------------------------------------
>  >
>  > _______________________________________________
>  > linux-dvb mailing list
>  > linux-dvb at linuxtv.org
>  > http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
> Hello Nick,
> 
> We are using this card in our products. The mistake you are doing is to
> add 166 Mhz. You need to add 166 khz.
> And if it doesn't work, try to invert the inversion.
> 
> Regards,
> Raymond.
> 
> 
> ------------------------------------------------------------------------
> 
> _______________________________________________
> linux-dvb mailing list
> linux-dvb at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb



-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.linuxtv.org/pipermail/linux-dvb/attachments/20061214/b42e0146/attachment.htm


More information about the linux-dvb mailing list