[linux-dvb] Pinnacle 300i (working!)

Mike Ferenduros mike.ferenduros at gmail.com
Fri Feb 3 23:25:43 CET 2006


Hi,

The problem seems to be that the mt2050 thinks it's an analog tuner -
in mt2050_set_tv_freq(), the check for
"V4L2_TUNER_DIGITAL_TV==t->mode" fails, so the wrong if2 is passed to
mt2050_set_if_freq(). If I force if2 to the correct value then I get a
good dvb scan and everything seems hunky-dory. But I have no idea why
t->mode is wrong.

Cheers,
Mike Ferenduros

On 2/3/06, Hartmut Hackmann <hartmut.hackmann at t-online.de> wrote:
> Hi,
>
> hermann pitton wrote:
> > Am Freitag, den 03.02.2006, 15:55 +0000 schrieb Mike Ferenduros:
> >
> >>Hi,
> >>
> >>Ah, the tuner module detects the mt2050 ok if I load tda9887 first, thanks
> >>for the hint.
> >>
> >>Digital tuning is still broken though...there are no i2c problems I can see,
> >>and the mt2050 says it's tuning to the right frequency, but nothing happens
> >>beyond that.
> >
> >
> > Interesting, we had lots of changes in the tuner area, but maybe the
> > problem is somewhere else. After you try digital does the analog still
> > work then?
> >
> >
> >>Could anyone provide a log of a 300i doing a successful scan?
> >
> >
> > Maybe Rainer can. The next suspect would be the TS interface then and
> > one can enable debug for video-buf-dvb and ts_debug=1 for saa7134, see
> > "modinfo saa7134" for further parameters. The changes here are _very_
> > limited and Hartmut discussed them with Gerd, but I don't know if the
> > saa7134 chip has been tested explicitly, since we are all mostly on
> > saa7135 and 7131e, if it matters at all.
> >
> > Since Rainer says 20050627 works, there are only
> >
> >>http://www.linuxtv.org/cgi-bin/viewcvs.cgi/v4l-dvb/linux/drivers/media/video/saa7134/saa7134-ts.c?root=v4l&r1=1.14&r2=1.15
> >
> > which Gerd explicitly changed the other way round previously for 300i
> > and
> >
> >>http://www.linuxtv.org/cgi-bin/viewcvs.cgi/v4l-dvb/linux/drivers/media/video/saa7134/saa7134-ts.c?root=v4l&r1=1.16&r2=1.17
> >
> > But you might have a look yourself with viewcvs.
> > For the few changes in video-buf-dvb I assume no problems
> > and these here are also only shots in the dark, since you seem to have
> > no visible error messages. Strange.
> >
> I really don't think the problem lies in the TS interface. Even if it
> were broken, this would not become visible before the channel decoder
> reports lock. As far as i understood, it doesn't.
> This is a just an idea:
> The tuning procedure is "somewhat funny". The MT352 expects to control
> the tuner via its own I2C master. This is not the case on this board.
> The tuning procedure *might* be timing critical due to this.
> In the suspected time frame, i added an msleep call in saa7134-i2c.c, line
> 311 to ensure a sufficient gap between 2 messages. From the physical point
> of view, a udelay(10) is sufficient but to my understanding, delay calls
> should be avoided.
> You might try to replace the msleep(1) by a udelay(10). Maybe this helps.
>
> Hartmut
>



More information about the linux-dvb mailing list