[linux-dvb] av7110 problem

Oliver Endriss o.endriss at gmx.de
Tue Feb 7 01:33:37 CET 2006


Phil Vid wrote:
> Hi,
> 
> I'm trying to diagnose a problem with a av7110 based Hauppauge Nexus-S
> version 2 card with irdeto CA module. After a few days it fails to
> receive encrypted channels. It happens irregularly, sometimes it will
> happen after a day, sometimes after 3-4 days. The symptom is zero
> traffic being sent from the card through to the user mode application,
> even though the correct PID has been selected for filtering.
> 
> I can see dumps of the PMT during the failure and the code appears to
> correctly select the right ECM pid and send it through to the CAM.
> 
> If I restart the code, which does a complete close and reopen of the
> CA interface and other DVB interfaces, the channel tunes correctly
> immediately. Also during the time it has failed, unscrambled channels
> will tune correctly by filtering on their PID, suggesting it is a CA
> related propblem.
> 
> I would like to know there are any ideas on how I could diagnose this
> further. Is it possible to determine whether the card is in fact
> sending the ECM stream to the CAM?
> 
> Any help that anyone may be able to provide would be greatly appreciated.

Which driver are you using? Which firmware?
Are there any 'ARM crashed' messages in the syslog?

Oliver

-- 
--------------------------------------------------------
VDR Remote Plugin available at
http://www.escape-edv.de/endriss/vdr/
--------------------------------------------------------



More information about the linux-dvb mailing list