[linux-dvb] Asus My Cinema P7131 Dual

Mikko Rönkkö mikko.ronkko at iki.fi
Sun Feb 12 19:38:08 CET 2006


hermann pitton wrote:

>Am Sonntag, den 12.02.2006, 17:18 +0200 schrieb Mikko Rönkkö:
>  
>
>>Hello
>>
>>I have two asus hybrid cards. The analog works well, but the DVB-T side 
>>has something wrong.
>>
>>When I try scan:
>>
>>[root at hondchan scan]# ./scan dvb-t/fi-Espoo
>>scanning dvb-t/fi-Espoo
>>using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
>>initial transponder 562000000 0 2 0 3 1 2 0
>> >>> tune to: 
>>562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE
>>WARNING: >>> tuning failed!!!
>> >>> tune to: 
>>562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE 
>>(tuning failed)
>>WARNING: >>> tuning failed!!!
>>ERROR: initial tuning failed
>>dumping lists (0 services)
>>Done.
>>
>>
>>Any ideas how this issue could be solved?
>>
>>
>>Here are the init messages for one card:
>>
>>ACPI: PCI Interrupt 0000:01:0a.0[A] -> Link [LNK1] -> GSI 5 (level, low) 
>>-> IRQ 5
>>saa7133[1]: found at 0000:01:0a.0, rev: 208, irq: 5, latency: 32, mmio: 
>>0xe8006000
>>saa7133[1]: subsystem: 1043:4862, board: ASUSTeK P7131 Dual 
>>[card=78,autodetected]
>>saa7133[1]: board init: gpio is 40000
>>saa7133[1]/core: hwinit1
>>tuner 3-004b: chip found @ 0x96 (saa7133[1])
>>tuner 3-004b: setting tuner address to 61
>>tuner 3-004b: tuner: type set to tda8290+75a
>>saa7133[1]: i2c eeprom 00: 43 10 62 48 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
>>saa7133[1]: i2c eeprom 10: 00 01 20 00 ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>saa7133[1]: i2c eeprom 20: 01 40 01 02 03 01 01 03 08 ff 00 d6 ff ff ff ff
>>saa7133[1]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>saa7133[1]: i2c eeprom 40: ff 21 00 c2 96 10 03 32 15 00 ff ff ff ff ff ff
>>saa7133[1]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>saa7133[1]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>saa7133[1]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>saa7133[1]/core: hwinit2
>>saa7133[1]: registered device video1 [v4l2]
>>saa7133[1]: registered device vbi1
>>saa7133[1]: registered device radio1
>>DVB: registering new adapter (saa7133[1]).
>>DVB: registering frontend 1 (Philips TDA10046H DVB-T)...
>>
>>I am running self compiled kernel version 2.6.15. The chips on the card 
>>are SAA7134, TDA8275 and TDA10046. There is not problem with the signal, 
>>since DVB-T settop box works with no problems. I fetched the firmware 
>>last week and installed it as instructed.
>>
>>
>>-Mikko
>>
>>    
>>
>
>Hi Mikko,
>
>you probably try to use both antenna inputs at once and have the DVB-T
>signal on the FM/RF input connector.
>
>The antenna input switching for DVB-T is not yet implemented, because of
>a missing API. Currently analog and DVB-T input will work by default on
>the Cable/TV connector.
>
>If you want to use both connectors at once without to plug around, using
>radio once will switch to the FM/RF connector also for DVB-T until the
>other inputs are used again.
>
>Another workaround is to use/abuse a possible mute section for it in the
>card's entry from the analog side in saa7134-cards.c.
>
>		.radio = {
>			.name = name_radio,
>			.amux = TV,
>			.gpio = 0x0200000,
>		},
>		.mute = {
>			.name = name_mute,
>			.amux = TV,
>			.gpio = 0x0200000,
>		},
>	},
>	[SAA7134_BOARD_SEDNA_PC_TV_CARDBUS] = {
>
>Be aware that hardware mute in analog tv apps will switch away the
>signal then, mute the mixer instead. Gpio pin 21 is used.
>
>Feel free to improve the issue for your needs.
>  
>
No, there is only one cable that is conneced to the Cable/TV connector.

I ocasionally get the card to tune, but nothing comes through and the 
unc is at peek.

[root at hondchan scan]# ./scan dvb-t/fi-Espoo
scanning dvb-t/fi-Espoo
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
initial transponder 562000000 0 2 0 3 1 2 0
 >>> tune to: 
562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE
WARNING: filter timeout pid 0x0011
WARNING: filter timeout pid 0x0107
WARNING: filter timeout pid 0x0102
WARNING: filter timeout pid 0x0101
WARNING: filter timeout pid 0x0108
WARNING: filter timeout pid 0x0104
WARNING: filter timeout pid 0x0106
WARNING: filter timeout pid 0x0100
WARNING: filter timeout pid 0x0010
dumping lists (11 services)
[0011]:562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:0:0:17
[0021]:562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:0:0:33
[0051]:562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:514:670:81
[0081]:562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:0:0:129
[0091]:562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:0:0:145
[1111]:562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:0:692:4369
[1121]:562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:0:0:4385
[1131]:562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:0:0:4401
[1141]:562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:0:0:4417
[1151]:562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:0:673:4433
[1181]:562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:0:685:4481
Done.

(I have this copied in the channels.conf for tzap)

[root at hondchan scan]# tzap [1181]
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
tuning to 562000000 Hz
video pid 0x0000, audio pid 0x02ad
status 00 | signal ffff | snr 0000 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
status 1f | signal ffff | snr 0000 | ber 0001fffe | unc ffffffff | 
FE_HAS_LOCK
status 1f | signal ffff | snr 0000 | ber 0001dfd0 | unc ffffffff | 
FE_HAS_LOCK



-Mikko

-- 
Mikko Rönkkö	+358 50 387 8155	http://www.iki.fi/mronkko





More information about the linux-dvb mailing list