[linux-dvb] Re: nova-T and 2.6.15 no adapter0 but appears in dmesg

Paul Wheeler paulrwheeler at gmail.com
Sun Jan 8 22:38:49 CET 2006


I have found a solution of sorts: when these are compiled as modules
and are modprobed in then the device nodes appear as normal. I presume
the problem is to do with the order they are loaded in when they are
compiled in. Looking at the dmesg, the nova-t is detected second yet
its frontend is detected first. This could be the source of the
problems however i dont know. I had this behaviour with 2.6.13 and
2.6.15.

Paul

On 1/8/06, Paul Wheeler <paulrwheeler at gmail.com> wrote:
> I have just installed a nova-t pci card alongside my avermedia 771.
> The avermedia works fine with out any problem. However on a new
> install of 2.6.15 on gentoo i cant seem to detect the adapter for the
> nova-t below is dmesg and dev results. Has naybody else been able to
> get it working with 2.6.15? Am I missing a kernel option?? It seems
> dmesg is finding adapter0 but I cannot find the adapter0 in /dev I am
> also using udev v79.
>
> dmesg:
> >>>>>>>>>
> Linux video capture interface: v1.00
> bttv: driver version 0.9.16 loaded
> bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture
> bttv: Bt8xx card found (0).
> ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0a.0[A] -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 16
> bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:02:0a.0, irq: 16, latency: 64, mmio: 0xe7bfe000
> bttv0: detected: AVermedia AverTV DVB-T 771 [card=123], PCI subsystem
> ID is 1461:0771
> bttv0: using: AVerMedia AVerTV DVB-T 771 [card=123,autodetected]
> bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00dfffdf [init]
> bttv0: using tuner=4
> bttv0: registered device video0
> bttv0: registered device vbi0
> bttv0: PLL: 28636363 => 35468950 .. ok
> bttv0: add subdevice "remote0"
> bttv0: add subdevice "dvb0"
> input: i2c IR (Hauppauge) as /class/input/input1
> input: bttv IR (card=123) as /class/input/input2
> cx2388x v4l2 driver version 0.0.5 loaded
> ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0c.0[A] -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 17
> CORE cx88[0]: subsystem: 0070:9002, board: Hauppauge Nova-T DVB-T
> [card=18,autodetected]
> TV tuner 4 at 0x1fe, Radio tuner -1 at 0x1fe
> tveeprom 1-0050: Hauppauge model 90002, rev C176, serial# 188320
> tveeprom 1-0050: MAC address is 00-0D-FE-02-DF-A0
> tveeprom 1-0050: tuner model is Thompson DTT7592 (idx 76, type 4)
> tveeprom 1-0050: TV standards ATSC/DVB Digital (eeprom 0x80)
> tveeprom 1-0050: audio processor is None (idx 0)
> tveeprom 1-0050: decoder processor is CX882 (idx 25)
> tveeprom 1-0050: has no radio, has IR remote
> cx88[0]: hauppauge eeprom: model=90002
> input: cx88 IR (Hauppauge Nova-T DVB-T as /class/input/input3
> cx88[0]/0: found at 0000:02:0c.0, rev: 5, irq: 17, latency: 64, mmio: 0xec000000
> cx88[0]/0: registered device video1 [v4l2]
> cx88[0]/0: registered device vbi1
> cx2388x blackbird driver version 0.0.5 loaded
> cx2388x dvb driver version 0.0.5 loaded
> ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0c.2[A] -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 17
> cx88[0]/2: found at 0000:02:0c.2, rev: 5, irq: 17, latency: 64, mmio: 0xed000000
> cx88[0]/2: cx2388x based dvb card
> DVB: registering new adapter (cx88[0]).
> DVB: registering frontend 0 (Conexant CX22702 DVB-T)...
> bt878: AUDIO driver version 0.0.0 loaded
> bt878: Bt878 AUDIO function found (0).
> ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0a.1[A] -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 16
> bt878(0): Bt878 (rev 17) at 02:0a.1, irq: 16, latency: 64, memory: 0xe7bff000
> DVB: registering new adapter (bttv0).
> DVB: registering frontend 1 (Zarlink MT352 DVB-T)...
>
> /dev/dvb:
> drwxr-xr-x   2 root root   120 Jan  8 17:49 adapter1
>
> /dev/v4l:
> crw-rw----   1 root video 81, 224 Jan  8 17:49 vbi0
> crw-rw----   1 root video 81, 225 Jan  8 17:49 vbi1
> crw-rw----   1 root video 81,   0 Jan  8 17:49 video0
> crw-rw----   1 root video 81,   1 Jan  8 17:49 video1
>
>
> Cheers
> Paul
>



More information about the linux-dvb mailing list