[linux-dvb] Compro DVB-T200 - saa7134-dvb Doesn't Work.

Mike Krufky mkrufky at linuxtv.org
Mon Jan 16 20:00:18 CET 2006


raid517 at ukonline.co.uk wrote:

> Hi I am using Debian Kanotix (Sid Unstable) with all the latest 
> updates and kernel 2.6.15.1. I have a Compro DVB-T200 - saa7134-dvb 
> vased card - but for some reason this does not appear to work.
>
> I was previously using a nova-t budget card - and this worked very 
> well, so much so indeed that it required pretty much zero 
> configuration (especially in Kaffiene) and worked more or less out of 
> the box - but I gave that to my nephew as a gift included with a new 
> PC over Xmas.
>
> My dmesg and lsmod output for the saa7134 card are attached. The 
> driver appears to load fine, with no difficulties whatsoever - and I 
> even have the correct firmware installed by default - which I think is 
> dvb-fe-tda100046.fm (although there is no evidence in dmesg of this 
> being uploaded).
>
> However there is nothing listed in my /dev section under DVB (such as 
> /dev/dvb/video0, or /dev/dvb/adapter0 and so on). Indeed there are no 
> DVB enteries in my /dev directory at all. (In the past these were 
> always automatically created for me).
>
> Can anyone advise how best to get this card working? Is it likely that 
> this card will this card ever work out of the box in the same way that 
> my nova-t tv card did?

 From a quick glance, it looks to me as if you hadn't loaded the 
saa7134-dvb module - It does not load by itself.  Do:

modprobe saa7134-dvb

...and it should take you a little bit further.  :-)

Hope this helps,

-- 
Michael Krufky





More information about the linux-dvb mailing list