[linux-dvb] Firmware for Nova-T (90003) ?

Thomas Rokamp thomas at rokamp.dk
Thu Jun 22 01:24:24 CEST 2006


Hehe... forget to send to the list :)

> Yeah sorry - my unit is also a 93004 LF Rev C1A2, I just didn't remember
> very well... My bad... 
> 
> I don't relly think it looks "pretty easy" to sniff anything about what
> goes from the pc to the unit via usbsnoop - all I get when I
> unplug/replug the unit is about 15k lines of log information... Any
> hints on how to use it? (ok - I could study the usb reference, but if
> there's a simpler way...?)
> 
> /Thomas
> 
> 
> > Thomas
> > 
> > Unable to sugest anything to fix your problems as I have exactly the
> > same problem as you. I can load the firmware in XP running under vmware,
> > then exit vmware load the modules and hey presto I can scan and see tv
> > channels in kaffeine. My box has the no 93004 LF Rev C1A2 on it. It
> > seems that the firmware has changed from that of
> > dvb-usb-nova-t-usb2-01.fw.
> > 
> > If you find a way of updating this please let me know.
> > 
> > Peter Smith
> > 
> > 
> > On Wed, 2006-06-21 at 15:28 +0200, Thomas Rokamp wrote:
> > > Hi
> > > 
> > > I recently bought a Hauppauge WinTV-NOVA-T usb2 DVB-T (90003) unit
> > > After a long struggle it actually was recognized in linux and
seemed to
> > > load as expected. But - no frontend was ever loaded, resulting in
> > > failure in the applications that uses the unit. 
> > > I don't have any log-entries at the moment, as I'm at work, but that
> > > wont be necessary anyway to answer my question.
> > > 
> > > The firmware I use is "dvb-usb-nova-t-usb2-01.fw", downloaded from
> > > somewhere (don't remember exactly). I'm pretty sure the firmware is
> > > either too old or too new for my unit. I believe the firmware is
> > > intended for rev. 90002 or older, but of course I'm not sure about
this.
> > > 
> > > The unit works pefectly fine under Windows, which means the Windows
> > > driver must have the correct firmware for the unit. 
> > > 
> > > My windows is on another computer than my linux, but I have a
> > > USB-switch, allowing me to have one USB device attached to two
computers
> > > at the same time. Using this, I booted up windows with the dvb unit
> > > connected to the windows-pc and confirmed the unit was working. I then
> > > switched the device so the dvb unit was connected to the linux-pc, and
> > > now the driver loaded perfectly well including attaching a frontend to
> > > the dvb unit.
> > > 
> > > A solution to my problem would then be to either 
> > > a) "boot" the dvb unit from windows and switch to the linux pc
> > > or b) find a way to extract the correct firmware from the windows
> drivers
> > > or c) find a way to get the firmware FROM the dvb unit TO the
linux (or
> > > windows) pc
> > > 
> > > So - does any of you know how to do option b) or c)? 
> > > Or even better - does anyone have an updated firmware for my unit??
> > > 
> > > If needed I can provide you with log entries or any other
information...
> > > 
> > > /Thomas
> > > 
> > > 
> > > 
> > > _______________________________________________
> > > linux-dvb mailing list
> > > linux-dvb at linuxtv.org
> > > http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
> > 
> > 
> > 
> 
> -- 
> 
> 
> 
> 

-- 




More information about the linux-dvb mailing list