[linux-dvb] KNC One TV Star DVB-S setup

Eduard Werner edi.werner at gmx.de
Sat Mar 11 19:18:59 CET 2006


Hi all,

I'm the new kid on the block. A few days ago I have bought a KNC because it 
was stated that there is linux support for it out there. Unfortunately, I now 
know that this is not quite true. But with the 2.6.16-rc5 kernel (sourcemage 
0.9.5) my computer recognizes the card:

Mar 11 16:40:04 [kernel] Linux video capture interface: v1.00
Mar 11 16:40:04 [kernel] saa7146: register extension 'budget_av'.
Mar 11 16:40:04 [kernel] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] enabled at IRQ 11
Mar 11 16:40:04 [kernel] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0d.0[A] -> Link [LNKA] -> 
GSI 11 (level, low) -> IRQ 11
Mar 11 16:40:04 [kernel] saa7146: found saa7146 @ mem f8860000 (revision 1, 
irq 11) (0x1894,0x0014).
Mar 11 16:40:04 [kernel] DVB: registering new adapter (KNC TV STAR DVB-S).
Mar 11 16:40:04 [kernel] adapter failed MAC signature check
Mar 11 16:40:04 [kernel] encoded MAC from EEPROM was 
ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff
Mar 11 16:40:04 [kernel] budget-av: ci interface initialised.
Mar 11 16:40:04 [kernel] KNC1-0: MAC addr = 00:09:d6:80:02:f2
Mar 11 16:40:04 [kernel] DVB: registering frontend 0 (ST STV0299 DVB-S)...

That's as far as I get right now. These are the loaded modules:

budget_av              14336  0
dvb_pll                 9220  1 budget_av
saa7146_vv             38528  1 budget_av
video_buf              15620  2 saa7134,saa7146_vv
v4l1_compat            11652  2 saa7134,saa7146_vv
v4l2_common             6528  2 saa7134,saa7146_vv
videodev                6784  3 saa7134,snd_tea575x_tuner,saa7146_vv
budget_core             6660  1 budget_av
saa7146                13064  3 budget_av,saa7146_vv,budget_core
ttpci_eeprom            2176  1 budget_core
stv0299                 8968  1 budget_av
dvb_core               66088  3 budget_av,budget_core,stv0299
tda10021                5380  1 budget_av
tda1004x               11908  1 budget_av
firmware_class          7296  2 budget_av,tda1004x
i2c_core               17296  8 
saa7134,ir_kbd_i2c,budget_av,budget_core,ttpci_eeprom,stv0299,tda10021,tda1004x

but no userworld software is running yet. Kdetv does not find a device and 
klear says:
and klear says:
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
status 00 | signal 0000 | snr 7116 | ber 0000ff10 | unc 00000000 | Demux: 
demux0
StreamReader thread started
Reading in Content
Reading sector loop
 status 00 | signal 0000 | snr 80a6 | ber 0000ff08 | unc 00000000 | status 00 
| signal 0000 | snr 80d6 | ber 0000ff10 | unc 00000000 | status 00 | signal 
0000 | snr 813f | ber 0000ff00 | unc 00000000 | status 00 | signal 0001 | snr 
82ce | ber 0000ff08 | unc 00000000 | status 00 | signal 0001 | snr 8325 | ber 
0000ff00 | unc 00000000 | status 00 | signal 0001 | snr 82ad | ber 00000000 | 
unc 00000000 | status 00 | signal 0000 | snr 8298 | ber 00000000 | unc 
00000000 | status 00 | signal 0000 | snr 8355 | ber 00001600 | unc 00000000 | 
status 00 | signal 0000 | snr 8334 | ber 0000ff08 | unc 00000000 | status 00 
| signal 0000 | snr 831f | ber 0000ff38 | unc 00000000 | status 00 | signal 
0000 | snr 8163 | ber 0000ff38 | unc 00000000 | status 00 | signal 0000 | snr 
817e | ber 0000ff00 | unc 00000000 | status 00 | signal 0000 | snr 8280 | ber 
0000ff10 | unc 00000000 | status 00 | signal 0002 | snr 82b6 | ber 0000ff00 | 
unc 00000000 | status 00 | signal 0000 | snr 8079 | ber 0000ff08 | unc 
00000000 | status 00 | signal    

and so on, but no image appears. So *something* is working but I am not yet 
there. Anyone who can  help me on?

Cheers, and thanks a lot

Edi




More information about the linux-dvb mailing list