[linux-dvb] Haupage WinTV Nova-T-500 second tuner poor signal problems

Adam Bartlett jherek at iamadam.net
Mon Oct 9 13:38:42 CEST 2006


On Monday 09 October 2006 10:08 am, ThomP Pontoppidan wrote:
> 2006/10/8, Patrick Boettcher <patrick.boettcher at desy.de>:
> > On Thu, 5 Oct 2006, Adam Bartlett wrote:
> > > Hi All,
> > >
> > > I recently purchased a Nova-T-500 and the first tuner is working
> > > perfectly with MythTV. However the second input only picks up BBC1,
> > > BBC2, BBC3 (and all channels on that multiplex) etc and not ITV1, ITV2,
> > > Channel4, and E4 etc. Both tuners are using the same channels.conf
> > > file. It seems that the signal going to the second tuner is not as
> > > strong as to the first tuner. In my area (using the Rowridge
> > > transmitter) as far as I know the ITV1, Channel4 multiplex is more
> > > powerful than the BBC multiplex which makes this seem even stranger!
> >
> > Can you check the force_lna_activation=1 module parameter?
>
> I also have problems with a certain mux on the second tuner and would
> like to check the lna (I read about it in an earlier discussion). How
> do I check/change this parameter?

> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb

You need to add the following line to /etc/modprobe.conf (I could have got 
this wrong but it seems to have worked wonders for me, thanks so much 
Patrick!)

options dvb-usb-dib0700 force_lna_activation=1

Good luck!

-- 
Adam Bartlett
w: www.iamadam.net
e: abartlett at iamadam.net
GPG public key: www.iamadam.net/adambartlett.asc
http://www.gnupg.org for information on GNU Privacy Guard




More information about the linux-dvb mailing list