[linux-dvb] udev problem with ASUSTeK P7131 Dual

Frédéric Massot frederic at juliana-multimedia.com
Tue Oct 24 19:55:14 CEST 2006


Hi,

I bought a DVB-T card : ASUSTeK P7131 Dual

I use a vanilla Linux kernel 2.6.18.1 with the Lilo append option 
"saa7134.card=78".

The output of lspci is :

02:09.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7133/SAA7135 
Video Broadcast Decoder (rev d1)
         Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Unknown device 4876
         Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 5
         Memory at f4000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=2K]
         Capabilities: [40] Power Management version 2

And dmesg :

Linux video capture interface: v2.00
saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] enabled at IRQ 5
PCI: setting IRQ 5 as level-triggered
ACPI: PCI Interrupt 0000:02:09.0[A] -> Link [LNKF] -> GSI 5 (level, low) 
-> IRQ 5
saa7133[0]: found at 0000:02:09.0, rev: 209, irq: 5, latency: 32, mmio: 
0xf4000000
saa7133[0]: subsystem: 1043:4876, board: ASUSTeK P7131 Dual 
[card=78,insmod option]
saa7133[0]: board init: gpio is 0
saa7133[0]: i2c eeprom 00: 43 10 76 48 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
saa7133[0]: i2c eeprom 10: ff ff ff 0f ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 02 03 01 01 03 08 ff 00 d5 ff ff ff ff
saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff 21 00 c2 96 10 03 32 55 50 ff ff ff ff ff ff
saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7133[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7133[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
saa7133[0]: registered device vbi0
saa7133[0]: registered device radio0
DVB: registering new adapter (saa7133[0]).
DVB: registering frontend 0 (Philips TDA10046H DVB-T)...
tuner 0-004b: chip found @ 0x96 (saa7133[0])
tuner 0-004b: setting tuner address to 61
tuner 0-004b: type set to tda8290+75a
[...]
saa7134 ALSA driver for DMA sound loaded
saa7133[0]/alsa: saa7133[0] at 0xf4000000 irq 5 registered as card -1


I use a Debian udev package 0.100-2, and I added the two files (dvb.sh, 
dvb.rule) described in "Documentation/dvb/udev.txt". But I don't have 
the "dvb" directory in "/dev". !?

In "/dev", I have radio0, vbi0, video0 and not the "dvb" directory.

Can you help me?

Regards.
-- 
==============================================
|              FREDERIC MASSOT               |
|     http://www.juliana-multimedia.com      |
|   mailto:frederic at juliana-multimedia.com   |
===========================Debian=GNU/Linux===




More information about the linux-dvb mailing list