[linux-dvb] Lifeview LR306 clone does not receive ch 7.

Hartmut Hackmann hartmut.hackmann at t-online.de
Fri Sep 15 23:30:15 CEST 2006


Hi,

Peter D. wrote:
> On Friday 15 September 2006 06:16, Hartmut Hackmann wrote:
> 
>>Hi, Peter
>>
>>Peter D. wrote:
>>
>>>Hi,
>>>
>>>I have an MSI TV at nywhere A/D that mostly works when "saa7134
>>>card=94" is in /etc/modprobe.preload.  One of the interesting
>>>quirks is that it does not recognize digital channel 7.  (I think
>>>that that is transmitted on physical channel 6.)  It can find and
>>>display all of the other channels, digital and analogue, in the
>>>local area (Melbourne Australia).  Signal strength should be O.K.
>>> My other dvb-t card can receive all of the local channels,
>>>including ch 7.
>>>
>>>Any clues?
>>
>>This can easily be a problem in your channels.conf file. There are
>>2 possible causes:
>>- some onf the conding parameters like FEC or GI are wrong. Some
>>channel decoder ignore them, the driver for the tda10046 does not.
>>- In some countries, the transmitters are +/- 167kHz off the center
>>frequencies. With the current driver, the tda10046 can't lock with
>>this offset,you need to correct the center frequency.
>>
>>Good luck
>>    Hartmut
> 
> 
> How do you determine what the correct center frequency is?  
> Trial and error edits to /etc/dvb/channels.conf-dvbt-australia?  
> Or do I just wait until the driver evolves to the standard 
> of the driver for the Kworld with its cx8800?  
> 
Try and error or search for appropriate information.
I will change the locking algorithm some time. But this is a difficult
change and definitely not be there within few days.
BTW: since when is the kworld driver a standard?

Hartmut



More information about the linux-dvb mailing list