[linux-dvb] Skystar 2 Rev. 2.6D receiving no data

Patrick Boettcher patrick.boettcher at desy.de
Mon Sep 18 00:02:59 CEST 2006


On Sun, 17 Sep 2006, Stefan Lucke wrote:

> On Sonntag 17 September 2006 22:09, Patrick Boettcher wrote:
> > Hi Stefan,
> > 
> > On Sun, 17 Sep 2006, Stefan Lucke wrote:
> > > On Samstag 16 September 2006 19:53, Stefan Lucke wrote:
> > > > Hi,
> > > >  with my new skystar2 2.6D I've a problem when for some reason a reception from
> > > > for example Pro7 (astra 19.2e) gets in trouble. Vdr reports:
> > > > Sep 16 19:34:32 jarada jarada vdr: [14014] TS buffer on device 1 thread started (pid=13788, tid=14014)
> > > > Sep 16 19:34:33 jarada jarada vdr: [13792] frontend 0 lost lock on channel 1017, tp 212480
> > > > Sep 16 19:34:33 jarada jarada vdr: [13792] frontend 0 regained lock on channel 1017, tp 212480
> > > > Sep 16 19:34:53 jarada jarada vdr: [13792] frontend 0 lost lock on channel 1017, tp 212480
> > > > Sep 16 19:34:53 jarada jarada vdr: [13792] frontend 0 regained lock on channel 1017, tp 212480
> > > > 
> > > > When this happens, it is impossible to tune to other channels like ARD, .. .
> > > > Femon reports then for ARD: SNR 0xbfda 75% , BER = 0
> > > > 
> > > > Only restarting vdr resolves this issue.
> > > 
> > > My problem is not the bad reception quality. At the moment roubles start,
> > > I've a non zero BER values.
> > > The problem is that other channels, which worked previously, now don't work anymore.
> > > A search in the archive lead me to the thread: Air/SkyStar2 IRQ stop (partial) fix 
> > > 
> > > Is it possible that we/I have this problem again ?
> > 
> > No. The IRQ stop problem has nothing to do with the reception it is simply 
> > a data transfer problem. 
> 
> As I said: the reception is not my problem. At the moment this happens I looked
> at Pro7 (dect issue I know) and had a bad picture. Ffmpeg reported a lots of errors.
> femon showed non zero BER. Then I switched to ARD and had zero BER. So I think
> tuning to ARD was successful. Tuning back to Pro7 brings non zero BER again.
> I could could toggle between them with same behavior of BER.
> That makes me think of: the data transfer just did not start.

I don't know VDR well enough, but when it says "frontend 0 lost lock" it 
means that the status of the receiving part gave the information, that 
there was problem with the signal. The symptoms you describe are not 
caused by the IRQ stop problem. (IRQ problem: Lock and BER are OK, but no 
data arrives.)
 
> One time it recovered. There was a vdr retune followed by a manual retune.
> This behavoiur sound similar to Halim Sahin's response from 2005-06-24 20:02 .
> Quote:
> > > Now it seems the skystar2 gets a new signal after zaping very fast 
> > > through the list in vdr.
> 
> > Your problem sounds different. And to be honest, I have no clue what could 
> > be the cause. How "new" is this card? Maybe it is broken.
> 
> The card is new. It arrived on friday.

Can be broken anyway. Or a current/voltage problem. What is your hardware? 
Can you try the card on another system?

regards,
Patrick.

--
  Mail: patrick.boettcher at desy.de
  WWW:  http://www.wi-bw.tfh-wildau.de/~pboettch/



More information about the linux-dvb mailing list