[linux-dvb] Hauppauge WinTV NOVA T USB2 not working any more

Mario Rossi mariofutire at googlemail.com
Wed Sep 20 22:56:40 CEST 2006


I've tried with the new patches

1) module loading works fine now
2) I cannot tune or scan anything
3) make unload works fine

Sep 20 21:43:46 thinkpad kernel: usb 4-4: new high speed USB device
using ehci_hcd and address 3
Sep 20 21:43:46 thinkpad kernel: usb 4-4: configuration #1 chosen from 1 choice
Sep 20 21:43:46 thinkpad kernel: dvb-usb: found a 'Hauppauge
WinTV-NOVA-T usb2' in cold state, will try to load a firmware
Sep 20 21:43:46 thinkpad kernel: dvb-usb: downloading firmware from
file 'dvb-usb-nova-t-usb2-02.fw'
Sep 20 21:43:46 thinkpad kernel: usbcore: registered new driver
dvb_usb_nova_t_usb2
Sep 20 21:43:46 thinkpad kernel: usb 4-4: USB disconnect, address 3
Sep 20 21:43:46 thinkpad kernel: dvb-usb: generic DVB-USB module
successfully deinitialized and disconnected.
Sep 20 21:43:48 thinkpad kernel: usb 4-4: new high speed USB device
using ehci_hcd and address 4
Sep 20 21:43:48 thinkpad kernel: usb 4-4: configuration #1 chosen from 1 choice
Sep 20 21:43:48 thinkpad kernel: dvb-usb: found a 'Hauppauge
WinTV-NOVA-T usb2' in warm state.
Sep 20 21:43:48 thinkpad kernel: dvb-usb: will pass the complete MPEG2
transport stream to the software demuxer.
Sep 20 21:43:48 thinkpad kernel: DVB: registering new adapter
(Hauppauge WinTV-NOVA-T usb2).
Sep 20 21:43:48 thinkpad kernel: dvb-usb: MAC address: 00:0d:fe:04:8b:40
Sep 20 21:43:48 thinkpad kernel: DVB: registering frontend 0 (DiBcom
3000MC/P)...
Sep 20 21:43:48 thinkpad kernel: input: IR-receiver inside an USB DVB
receiver as /class/input/input4
Sep 20 21:43:48 thinkpad kernel: dvb-usb: schedule remote query
interval to 100 msecs.
Sep 20 21:43:48 thinkpad kernel: dvb-usb: Hauppauge WinTV-NOVA-T usb2
successfully initialized and connected.


[andrea at thinkpad ~]$ scan -v /usr/share/dvb/dvb-t/uk-CrystalPalace
scanning /usr/share/dvb/dvb-t/uk-CrystalPalace
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
initial transponder 505833333 0 3 9 1 0 0 0
initial transponder 554000000 0 2 1 0 1 0 0
>>> tune to: 505833333:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_3_4:FEC_AUTO:QAM_16:TRANSMISSION_MODE_2K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
WARNING: >>> tuning failed!!!
>>> tune to: 505833333:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_3_4:FEC_AUTO:QAM_16:TRANSMISSION_MODE_2K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
(tuning failed)
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x02
WARNING: >>> tuning failed!!!
>>> tune to: 554000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_1_2:QPSK:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x06
>>> tuning status == 0x06
>>> tuning status == 0x06
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x06
>>> tuning status == 0x06
>>> tuning status == 0x02
>>> tuning status == 0x06
>>> tuning status == 0x06
WARNING: >>> tuning failed!!!
>>> tune to: 554000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_1_2:QPSK:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
(tuning failed)
>>> tuning status == 0x06
>>> tuning status == 0x06
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x06
>>> tuning status == 0x06
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x04
>>> tuning status == 0x06
WARNING: >>> tuning failed!!!
ERROR: initial tuning failed
dumping lists (0 services)
Done.

and this is the scan file I'm using

# Crystal Palace
# T freq bw fec_hi fec_lo mod transmission-mode guard-interval hierarchy
T 505833333 8MHz 3/4 NONE QAM16 2k 1/32 NONE
# This is for HDTV
T 554000000 8MHz 2/3 1/2  QPSK  8k 1/32 NONE

And this is tzap

andrea at thinkpad ~]$ tzap "BBC ONE"
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
reading channels from file '/home/andrea/.tzap/channels.conf'
tuning to 505833330 Hz
video pid 0x0258, audio pid 0x0259
status 02 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |
status 02 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |
status 02 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |
status 02 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |
status 02 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |
status 02 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |

Everything worked fine till last weekend.

anything I'm missing?

On 9/19/06, Patrick Boettcher <patrick.boettcher at desy.de> wrote:
> Hi,
>
> Yes, it is a bug: I will commit a fix tomorrow. No time left today.
> (should be != NULL in dibusb-common.c:233 and 234)
>
> Patrick.
>



More information about the linux-dvb mailing list