[linux-dvb] WinTV Nova-T PCI 500 new issues

Chris Murton chris.linuxtv at fruble.co.uk
Mon Aug 6 02:32:55 CEST 2007


Hi,

With the recent flurry of activity relating to firmware and support for 
this card, I decided to upgrade the modules from the Mercurial 
repository and deploy the new firmware.

For the first couple of days, things were looking good and I noticed a 
marked improvement against 2.6.21. I tried to then compile a new 2.6.22 
kernel and it was at this point it all went horribly wrong. The 2.6.22 
kernel with the new drivers would not lock to most channels, so I 
reverted back to 2.6.21. However, upon doing this - the card now appears 
to have suffered an almighty problem.. see tzap results below :-

basil:~# tzap -c 
/usr/share/doc/dvb-utils/examples/channels.conf-dvbt-crystal-palace "BBC 
ONE"
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
tuning to 505833333 Hz
video pid 0x0258, audio pid 0x0259
status 00 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |
status 00 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |
status 00 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |
status 00 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |
status 00 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |
status 00 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |
status 00 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |
status 00 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |
status 00 | signal 0000 | snr 0000 | ber 001fffff | unc 00000000 |
etc etc.

basil:~# scan /usr/share/doc/dvb-utils/examples/scan/dvb-t/uk-CrystalPalace
scanning /usr/share/doc/dvb-utils/examples/scan/dvb-t/uk-CrystalPalace
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
initial transponder 505833333 0 3 9 1 0 0 0
 >>> tune to: 
505833333:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_3_4:FEC_AUTO:QAM_16:TRANSMISSION_MODE_2K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
WARNING: >>> tuning failed!!!
 >>> tune to: 
505833333:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_3_4:FEC_AUTO:QAM_16:TRANSMISSION_MODE_2K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE 
(tuning failed)
WARNING: >>> tuning failed!!!
ERROR: initial tuning failed
dumping lists (0 services)
Done.

The aerial configuration has not changed, I have line of sight to the 
transmitter in question and dmesg looks reasonably healthy:

dib0700: loaded with support for 5 different device-types
usb 3-3: reset full speed USB device using ohci_hcd and address 2
dvb-usb: found a 'Hauppauge Nova-T 500 Dual DVB-T' in warm state.
dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software 
demuxer.
DVB: registering new adapter (Hauppauge Nova-T 500 Dual DVB-T)
DVB: registering frontend 0 (DiBcom 3000MC/P)...
DVB: Unable to find symbol mt2060_attach()
dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software 
demuxer.
DVB: registering new adapter (Hauppauge Nova-T 500 Dual DVB-T)
DVB: registering frontend 1 (DiBcom 3000MC/P)...
DVB: Unable to find symbol mt2060_attach()
input: IR-receiver inside an USB DVB receiver as /class/input/input2
dvb-usb: schedule remote query interval to 150 msecs.
dvb-usb: Hauppauge Nova-T 500 Dual DVB-T successfully initialized and 
connected.

I have also (for the sake of argument) compiled new modules from the 
Mercurial repository today and make install'd them but it has made no 
difference.

I know that the firmware it is loading is correct (-03-pre1.fw), but I 
haven't been near the system to do a full cold reboot recently.

I appreciate this is a weird issue, but I would appreciate anyone's 
pointers as to how to gain more extensive diagnostics to figure out what 
is going on with the card, and how I might be able to go about fixing it!

Thanks
Chris



More information about the linux-dvb mailing list