[linux-dvb] Problem on SAA7134 Asustek (Tiger or Jayhawk components : 1043:4871) : HELP !

Hartmut Hackmann hartmut.hackmann at t-online.de
Tue Feb 6 00:01:20 CET 2007


Hi, again

Emmanuel Quémener schrieb:
> Hartmut Hackmann a écrit :
> 
>> Hi, all
>>
>> hermann pitton schrieb:
>>   
>>> Hi,
>>>
>>> top posting is evil!
>>>
>>> But just realize, that it didn't reach the list(s).
>>>
>>> This doesn't sound bad!
>>>
>>> Hartmut, jump in if you have ideas. Obviously, I have to read the code
>>> myself again after seeing it only once at the mercurial web interface.
>>>
>>> I read this as tuner config changed to 3 all over the places and antenna
>>> input switching set to 0, but saa7134-dvb debug=1 is not enabled.
>>>
>>> I suggest we try next, if the heavy buzz on analog SECAM_L is gone.
>>> Offhand, gpio18 and gpio19 seem to be involved in switching for now.
>>>
>>> Next question might be, why DVB-T only works after using analog first.
>>>
>>> Cheers,
>>> Hermann
>>>
>>>
>>> Am Samstag, den 03.02.2007, 22:41 +0100 schrieb Emmanuel QUEMENER:
>>>     
>>>> hermann pitton a écrit :
>>>>
>>>>       
>>>>> Am Samstag, den 03.02.2007, 02:55 +0100 schrieb hermann pitton:
>>>>>   
>>>>>         
>>>>>> Am Samstag, den 03.02.2007, 01:17 +0100 schrieb Emmanuel QUEMENER:
>>>>>>     
>>>>>>           
>>>>>>> hermann pitton a écrit :
>>>>>>>
>>>>>>>       
>>>>>>>             
>>>>>>>> Am Freitag, den 02.02.2007, 20:43 +0100 schrieb Emmanuel QUEMENER:
>>>>>>>>         
>>>>>>>>               
>>>>> [...]
>>>>>
>>>>>   
>>>>>         
>>>>>>> What do you purpose ?
>>>>>>>       
>>>>>>>             
>>>>>> There is also this 167000Hz positive frequency offset in France, but
>>>>>> your initial scan file seem to take it already into account.
>>>>>>
>>>>>> If possible try analog TV too. You change the LNA configuration for
>>>>>> analog in saa7134-cards.c for the test card=109 by setting 
>>>>>> .tuner_config = 3.
>>>>>>
>>>>>> 	[SAA7134_BOARD_PHILIPS_TIGER_S] = {
>>>>>> 		.name           = "Philips Tiger - S Reference design",
>>>>>> 		.audio_clock    = 0x00187de7,
>>>>>> 		.tuner_type     = TUNER_PHILIPS_TDA8290,
>>>>>> 		.radio_type     = UNSET,
>>>>>> 		.tuner_addr	= ADDR_UNSET,
>>>>>> 		.radio_addr	= ADDR_UNSET,
>>>>>> 		.tuner_config   = 2,
>>>>>> 		.mpeg           = SAA7134_MPEG_DVB,
>>>>>> 		.gpiomask       = 0x0200000,
>>>>>> 		.inputs = {{
>>>>>> 			.name   = name_tv,
>>>>>> 			.vmux   = 1,
>>>>>> 			.amux   = TV,
>>>>>> 			.tv     = 1,
>>>>>> 		},{
>>>>>>
>>>>>> For DVB-T you do this in saa7134-dvb.c here.
>>>>>>
>>>>>> static struct tda1004x_config philips_tiger_s_config = {
>>>>>> 	.demod_address = 0x08,
>>>>>> 	.invert        = 1,
>>>>>> 	.invert_oclk   = 0,
>>>>>> 	.xtal_freq     = TDA10046_XTAL_16M,
>>>>>> 	.agc_config    = TDA10046_AGC_TDA827X,
>>>>>> 	.gpio_config   = TDA10046_GP01_I,
>>>>>> 	.if_freq       = TDA10046_FREQ_045,
>>>>>> 	.i2c_gate      = 0x4b,
>>>>>> 	.tuner_address = 0x61,
>>>>>> 	.tuner_config  = 2,
>>>>>> 	.antenna_switch= 1,
>>>>>> 	.request_firmware = philips_tda1004x_request_firmware
>>>>>> };
>>>>>>     
>>>>>>           
>>>>> Emmanuel,
>>>>>
>>>>> also in saa7134-cards.c in saa7134_board_init2 to stay consistent.
>>>>> On line 4397 after the eeprom detection.
>>>>>
>>>>> 	case SAA7134_BOARD_PHILIPS_TIGER:
>>>>> 	case SAA7134_BOARD_PHILIPS_TIGER_S:
>>>>>
>>>>> This configuration 3 is untested as announced by Hartmut. 
>>>>> Let's see if it can make a difference for you.
>>>>>
>>>>> Hermann
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>   
>>>>>         
>>>> Good evening,
>>>>
>>>> I've edited the files saa7134-cards.c saa7134-dvb.c saa7134-video and
>>>> change all references to video_config from 0 or 2 to 3.
>>>>
>>>> Here are the messages on load :
>>>>
>>>> saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
>>>> saa7133[0]: found at 0000:03:0a.0, rev: 209, irq: 18, latency: 32, mmio:
>>>> 0xfdefe000
>>>> saa7133[0]: subsystem: 1043:4871, board: Philips Tiger - S Reference
>>>> design [card=109,insmod option]
>>>> saa7133[0]: board init: gpio is 600000
>>>> tuner 2-004b: chip at addr 4b is a tda8290
>>>> tuner 2-004b: Setting mode_mask to 0x0e
>>>> tuner 2-004b: chip found @ 0x96 (saa7133[0])
>>>> tuner 2-004b: Calling set_type_addr for type=54, addr=0xff, mode=0x04,
>>>> config=0x03
>>>> tuner 2-004b: set addr for type -1
>>>> tuner 2-004b: Defining GPIO function
>>>> tuner 2-004b: setting tuner address to 61
>>>> tuner 2-004b: type set to tda8290+75a
>>>> tuner 2-004b: saa7133[0] tuner I2C addr 0x96 with type 54 used for 0x0e
>>>> tuner 2-004b: Defining GPIO function
>>>> tuner 2-004b: setting tuner address to 61
>>>> tuner 2-004b: type set to tda8290+75a
>>>> tuner 2-004b: saa7133[0] tuner I2C addr 0x96 with type 54 used for 0x0e
>>>> saa7133[0]: i2c eeprom 00: 43 10 71 48 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
>>>> saa7133[0]: i2c eeprom 10: ff ff ff 0f ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>>> saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 02 03 00 01 03 08 ff 00 cf ff ff ff ff
>>>> saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>>> saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff 21 00 c2 96 10 03 22 15 50 ff ff ff ff ff ff
>>>> saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>>> saa7133[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>>> saa7133[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>>>> saa7133[0]: i2c scan: found device @ 0x10  [???]
>>>> saa7133[0]: i2c scan: found device @ 0x96  [???]
>>>> saa7133[0]: i2c scan: found device @ 0xa0  [eeprom]
>>>> tuner 2-004b: Calling set_type_addr for type=54, addr=0x4b, mode=0x0c,
>>>> config=0x03
>>>> tuner 2-004b: set addr for type 54
>>>> tuner 2-004b: Defining GPIO function
>>>> tuner 2-004b: setting tuner address to 61
>>>> tuner 2-004b: type set to tda8290+75a
>>>> tuner 2-004b: saa7133[0] tuner I2C addr 0x96 with type 54 used for 0x0e
>>>> tuner 2-004b: Cmd VIDIOC_S_STD accepted for analog TV
>>>> tuner 2-004b: switching to v4l2
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 400.00
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system B
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 128, ADC stat: 255, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 2. Agc: 186, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 3. Agc: 86
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 400.00
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system B
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 128, ADC stat: 255, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 2. Agc: 186, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 3. Agc: 86
>>>> saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
>>>> saa7133[0]: registered device vbi0
>>>> saa7133[0]: registered device radio0
>>>> saa7134 ALSA driver for DMA sound loaded
>>>> saa7133[0]/alsa: saa7133[0] at 0xfdefe000 irq 18 registered as card -1
>>>> DVB: registering new adapter (saa7133[0]).
>>>> DVB: registering frontend 0 (DVB-T Philips Tiger S)...
>>>> tda1004x: setting up plls for 48MHz sampling clock
>>>> tda1004x: found firmware revision 29 -- ok
>>>>
>>>> Initially, I was rather happy because the tzap seems to be more stable,
>>>> but the result is not stable enough in order to work fine when using
>>>> kaffeine :
>>>>
>>>> tuning to 498167000 Hz
>>>> video pid 0x0078, audio pid 0x0082
>>>> status 00 | signal ffff | snr 0000 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 1f | signal 9393 | snr a6a6 | ber 00012224 | unc ffffffff |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 03 | signal ffff | snr a3a3 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 00 | signal ffff | snr 0000 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 1f | signal 9b9b | snr 5c5c | ber 0000cff4 | unc ffffffff |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 1f | signal eded | snr c0c0 | ber 00003446 | unc ffffffff |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 1f | signal acac | snr 6262 | ber 0001ce00 | unc ffffffff |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 01 | signal dcdc | snr 0000 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 1f | signal ffff | snr 0000 | ber 0001fffe | unc ffffffff |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 01 | signal ffff | snr 0000 | ber 0001fffe | unc ffffffff |
>>>> status 00 | signal 4e4e | snr 0000 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 00 | signal ffff | snr 0000 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 00 | signal ffff | snr 0808 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 00 | signal dede | snr 0000 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 00 | signal 8a8a | snr 0000 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 00 | signal ffff | snr 0000 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 00 | signal f2f2 | snr 0000 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 00 | signal 9797 | snr 3737 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 1f | signal d0d0 | snr c9c9 | ber 0000489a | unc ffffffff |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 1f | signal ffff | snr 5d5d | ber 0001d9fa | unc ffffffff |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 00 | signal ffff | snr 0909 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 1f | signal ffff | snr 3232 | ber 0001fffe | unc ffffffff |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 05 | signal ffff | snr 6363 | ber 0001fffe | unc ffffffff |
>>>> status 00 | signal ffff | snr 0000 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 1f | signal 9696 | snr abab | ber 0001d6f2 | unc ffffffff |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>>
>>>> I also tried to scan under scantv (scantv -C /dev/vbi0 -o
>>>> channels-analogic.txt)
>>>>
>>>> The result was possible to exploited by xdtv but I don't succeed to get
>>>> any sound (I investigate under mixer configuration but no change could
>>>> got me any sound !).
>>>>
>>>> Correction : wken analogic mode has been used, the digital mode works
>>>> fine !!!!!
>>>>
>>>> emmanuel at abu:~$ tzap -c channels.conf TF1
>>>> using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
>>>> tuning to 498167000 Hz
>>>> video pid 0x0078, audio pid 0x0082
>>>> status 00 | signal acac | snr 4848 | ber 0001fffe | unc 00000000 |
>>>> status 1f | signal acac | snr fefe | ber 00000248 | unc 00000046 |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 1f | signal acac | snr fefe | ber 0000022c | unc 00000000 |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 1f | signal acac | snr fefe | ber 00000252 | unc 00000000 |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 1f | signal acac | snr fefe | ber 00000220 | unc 00000000 |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 1f | signal acac | snr fefe | ber 0000020c | unc 00000000 |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 1f | signal acac | snr fefe | ber 0000023a | unc 00000000 |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 1f | signal abab | snr ffff | ber 0000022c | unc 00000000 |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 1f | signal acac | snr fefe | ber 00000248 | unc 00000000 |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>> status 1f | signal acac | snr fefe | ber 00000216 | unc 00000000 |
>>>> FE_HAS_LOCK
>>>>
>>>> Any idea ?
>>>>
>>>> Follow the logs of dmesg : all are about the tuner...
>>>>
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 400.00
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system B
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 1
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 0, ADC stat: 0, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 2. Agc: 30, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 3. Agc: 255
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 400.00
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system B
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 0, ADC stat: 0, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 2. Agc: 100, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 3. Agc: 0
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 400.00
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system B
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 0, ADC stat: 0, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 2. Agc: 255, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 3. Agc: 194
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: insmod fixup: SECAM => SECAM-L
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 400.00
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system L
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 64, ADC stat: 0, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 2. Agc: 120, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 3. Agc: 52
>>>> tuner 2-004b: trying to resolve SECAM L deadlock
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 479.25
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system L
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tda8290 is locked, AGC: 241
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 241, ADC stat: 0, lock: 128
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 623.25
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system L
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tda8290 is locked, AGC: 246
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 246, ADC stat: 0, lock: 128
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 2. Agc: 255, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 3. Agc: 129
>>>> tuner 2-004b: trying to resolve SECAM L deadlock
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: Cmd TUNER_SET_STANDBY accepted for analog TV
>>>> tuner 2-004b: Cmd VIDIOC_S_STD accepted for analog TV
>>>> tuner 2-004b: insmod fixup: SECAM => SECAM-L
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 623.25
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system L
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 0, ADC stat: 0, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 2. Agc: 221, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 3. Agc: 142
>>>> tuner 2-004b: trying to resolve SECAM L deadlock
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: insmod fixup: SECAM => SECAM-L
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 623.25
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system L
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tda8290 is locked, AGC: 244
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 244, ADC stat: 0, lock: 128
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 2. Agc: 255, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 3. Agc: 105
>>>> tuner 2-004b: trying to resolve SECAM L deadlock
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: insmod fixup: SECAM => SECAM-L
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 623.25
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system L
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tda8290 is locked, AGC: 244
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 244, ADC stat: 0, lock: 128
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: insmod fixup: SECAM => SECAM-L
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 623.25
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system L
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: tda8290 not locked, no signal?
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 64, ADC stat: 0, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 2. Agc: 191, lock: 0
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 3. Agc: 58
>>>> tuner 2-004b: trying to resolve SECAM L deadlock
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 623.25
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system L
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tda8290 is locked, AGC: 245
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 245, ADC stat: 0, lock: 128
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 479.25
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system L
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tda8290 is locked, AGC: 117
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 117, ADC stat: 0, lock: 128
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 479.25
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system L
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tda8290 is locked, AGC: 119
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 119, ADC stat: 0, lock: 128
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 623.25
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system L
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tda8290 is locked, AGC: 120
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 120, ADC stat: 0, lock: 128
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tv freq set to 623.25
>>>> tuner 2-004b: setting tda8290 to system L
>>>> tuner 2-004b: tda827xa config is 0x03
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: setting LNA to high gain
>>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: tda8290 is locked, AGC: 122
>>>> tuner 2-004b: adjust gain, step 1. Agc: 122, ADC stat: 0, lock: 128
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tuner 2-004b: Cmd TUNER_SET_STANDBY accepted for analog TV
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> saa7133[0]: dsp access error
>>>> tda1004x: setting up plls for 48MHz sampling clock
>>>> tda1004x: found firmware revision 29 -- ok
>>>> tda1004x: setting up plls for 48MHz sampling clock
>>>> tda1004x: found firmware revision 29 -- ok
>>>> tda1004x: setting up plls for 48MHz sampling clock
>>>> tda1004x: found firmware revision 29 -- ok
>>>>
>>>> Thanks for help.
>>>>
>>>> I will follow all the instructions in order to correct bugs or improve
>>>> drivers !!!
>>>>
>>>> Good night...
>>>>
>>>> EQ
>>>>       
>>>     
>> I noticed 2 things:
>>   
>>> tuner 2-004b: AGC2 gain is: 10
>>>     
>> This means maximum gain. With active LNA, i would expect lower
>> values...
>> second: The reason for the tumbling channel decoder might be a
>> not closed AGC loop.
>> But if DVB-T works after analog was on once with tuner_config 3,
>> this leads me to this:
>> Analog - digital mode switch might be GPIO22 like it is with some
>> ADS / Lifeview cards. Did you ever try card=87?
>> But this would cause trouble with the LNA since in the Philips
>> solutions, GPIO22 always is involved.
>> Are you sure the board has a LNA? In the philips designs, it sits
>> under the tuner shield and looks like a SMD voltage regulator.
>> If there is a LNA, the board seems to have a mode switch we haven't
>> seen yet. Except - did you try to invert tda1004x GPIO1, so
>> 	.gpio_config   = TDA10046_GP00_I,
>> instead
>> 	.gpio_config   = TDA10046_GP01_I,
>>
>> Maybe this helps
>>   Hartmut
>>
>>   
> I will do it this evening.
> 
> So, if I sum up, there are 2 tests to perform :
> - #1 : try to change board from 109 to 87 : in this case, must I get an
> clean archive or do I keep some changes to tuner_config reference ?
> - #2 : try to change GPIO config reference : in this case, same as
> before : clean archive or modified one on tuner_config reference ?
> 
> Bye
> 
> EQ
> 
> Is it necessary to keep tuner_config=3 to definitions or must I get a
> not modified archive to try to change my board from 109 to 87 and change
> only GPIO config
> 
I had a look at the eeprom dump again: The card should be a copy of the Tiger-S
reference design without radio. So please try this:
Get a copy of my personal repository, compile and install. Then do:
  modprobe saa7134 card=109 secam=l
  modprobe saa7134-alsa
  modprobe saa7134-dvb
This should do it as long as there are not tricks with the windows driver.

Hartmut



More information about the linux-dvb mailing list