[linux-dvb] DVB-C budget decoding - no picture

Christoph Pfister christophpfister at gmail.com
Wed Jun 6 15:43:11 CEST 2007


Hi,

Am Mittwoch, 6. Juni 2007 12:22 schrieb Simon Baxter:
> >Le mercredi 06 juin 2007 05:28, Simon Baxter a écrit :
> >> I'm trying to get a picture out of my budget TT-C1500 card/ci/cam and
> >> having little success (but am making progress!).  My cable provider
> >> encrypts everything - so it has to run through the CAM.
> >>
> >> the dvb-apps 'dvbstream' gives me the following:
> >
> > Since dvbstream does not manage cams, you can't expect to get a decrypted
> > stream with it :)
> > In order to get a decrypted stream, the cam has to be informed which
>
> service
>
> > to decrypt. This is done by apps with cicam support.
> > Give kaffeine a try, it handles that automatically (jut make sure your
> > channels are marked "crypted", sometimes the fta flag is not set
> > correctly
>
> in
>
> > SI tables).
>
> I've tried Kaffeine - and still get no picture.  Here's the kaffeine log:
>
> [root at media1 ~]# kaffeine
> kbuildsycoca running...
> 0
> /dev/dvb/adapter0/frontend0 : opened ( ST STV0297 DVB-C )
> /dev/dvb/adapter0/frontend1 : : No such file or directory
> /dev/dvb/adapter1/frontend0 : : No such file or directory
> QLayout "unnamed" added to QWidget "unnamed", which already has a layout
> [root at media1 ~]# Tuning to: Scan / autocount: 0
> DvbCam::probe(): LLCI slot found on /dev/dvb/adapter0/ca0
> DvbCam::probe(): CA module present on /dev/dvb/adapter0/ca0
> Using DVB device 0:0 "ST STV0297 DVB-C"
> tuning DVB-C to 594000000
> inv:2 sr:6956000 fecH:9 mod:3
> . LOCKED.
> NOUT: 1
> dvbEvents 0:0 started
> Tuning delay: 705 ms
> CamThread: started
> CamThread: just using the first cam slot
> PmtThread: started
> [2550] [input_vdr] vdr_class_get_instance: /usr/share/apps/kaffeine/logo
> bad_frame
> [2550] [input_vdr] vdr_class_get_instance: /root/.kaxtv.ts
> pipe opened
> PmtThread: new pmt received
> PmtThread: stopped
> xine pipe opened /root/.kaxtv.ts
> CamThread: cam 0 is ready
> CamThread: LLCI cam slot detected
> CamThread: pmt sent to cam

This looks correct (pmt has been found, encoded & uploaded to the cam). Are 
you sure your cam works correctly with the used scrambling system / smart 
card?

<snip>

Christoph



More information about the linux-dvb mailing list