[linux-dvb] Dazzle VideoCollector 2006 (Pinnacle 300i): module saa7134-dvb not loading

Sergi Castaño Elias pklst.vdr.lin at gmail.com
Mon Mar 26 22:24:50 CEST 2007


    Hi all,

   Recently I've reinstalled my system with gentoo 2006.1 with kernel
version 2.6.19-gentoo-r5 using v4l-dvb installed following the link
CVS/Mercurial at linuxtv.org.

    When I try to load dvb module (saa7134-dvb) I get:

genpkt v4l-dvb # modprobe saa7134-dvb
FATAL: Error inserting saa7134_dvb
(/lib/modules/2.6.19-gentoo-r5/v4l-dvb/video/saa7134/saa7134-dvb.ko):
Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)

    Looking at dmesg output:

Linux video capture interface: v2.00
saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
saa7134[0]: found at 0000:01:09.0, rev: 1, irq: 21, latency: 32, mmio:
0xe1001000
saa7134[0]: subsystem: 11bd:002d, board: Pinnacle PCTV 300i DVB-T +
PAL [card=50,autodetected]
saa7134[0]: board init: gpio is c80e000
saa7134[0]: i2c eeprom 00: bd 11 2d 00 f8 f8 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
saa7134[0]: i2c eeprom 10: 00 f0 04 04 ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 02 03 ff 03 01 08 ff 00 25 ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 40: ff 16 00 c0 86 3c 01 01 ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 60: 0c 22 17 44 03 1e 54 5e ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 70: 00 30 8d 18 b2 ad ff ff 74 7c ff ff ff ff ff ff
tuner 0-0043: chip found @ 0x86 (saa7134[0])
tda9887 0-0043: tda988[5/6/7] found @ 0x43 (tuner)
tuner 0-0060: Chip ID is not zero. It is not a TEA5767
tuner 0-0060: chip found @ 0xc0 (saa7134[0])
tuner 0-0060: microtune: companycode=3cbf part=42 rev=22
tuner 0-0060: microtune MT2050 found, OK
tuner 0-0060: microtune: companycode=3cbf part=42 rev=22
tuner 0-0060: microtune MT2050 found, OK
saa7134[0]: registered device video0 [v4l2]
saa7134[0]: registered device vbi0
saa7134_dvb: disagrees about version of symbol dvb_pll_tdhu2
saa7134_dvb: Unknown symbol dvb_pll_tdhu2
saa7134_dvb: disagrees about version of symbol dvb_pll_philips_td1316
saa7134_dvb: Unknown symbol dvb_pll_philips_td1316
saa7134_dvb: disagrees about version of symbol dvb_pll_tuv1236d
saa7134_dvb: Unknown symbol dvb_pll_tuv1236d
saa7134_dvb: disagrees about version of symbol tda10046_attach
saa7134_dvb: Unknown symbol tda10046_attach
saa7134_dvb: disagrees about version of symbol dvb_pll_configure
saa7134_dvb: Unknown symbol dvb_pll_configure
saa7134_dvb: disagrees about version of symbol dvb_pll_tdhu2
saa7134_dvb: Unknown symbol dvb_pll_tdhu2
saa7134_dvb: disagrees about version of symbol dvb_pll_philips_td1316
saa7134_dvb: Unknown symbol dvb_pll_philips_td1316
saa7134_dvb: disagrees about version of symbol dvb_pll_tuv1236d
saa7134_dvb: Unknown symbol dvb_pll_tuv1236d
saa7134_dvb: disagrees about version of symbol tda10046_attach
saa7134_dvb: Unknown symbol tda10046_attach
saa7134_dvb: disagrees about version of symbol dvb_pll_configure
saa7134_dvb: Unknown symbol dvb_pll_configure

    I don't know what I have done wrong. Perhaps missing dvb support at kernel?

    Thanks everyone and sorry my poor english.



More information about the linux-dvb mailing list