[linux-dvb] TT 1500 dvb-c with CI problem

Erik Badman erik at 2l8.nu
Thu Oct 18 17:55:56 CEST 2007


P. van Gaans skrev:
> On 10/17/2007 08:53 PM, Erik Badman wrote:
>> P. van Gaans skrev:
>>> On 10/17/2007 07:50 PM, Erik Badman wrote:
>>>> Hi
>>>>
>>>> I just bought a Technotrend 1500 dvb-c card with a ci addon and conax
>>>> cam.
>>>>
>>>> I can scan channels with dvbscan and use czap to view unencrypted
>>>> channels, but when i try to view a encrypted channel it doesnt work.
>>>> Czap seems to work but when i run mplayer /dev/dev/adapter0/dvr0
>>>> nothing
>>>> is played. I have tried kernel 2.6.23 and 4vl-dvb from cvs.
>>>>
>>>> When I try to scan channels in mythtv-setup it hangs at 3%.
>>>>
>>>> I tried Windows XP to check if there was a hardwareproblem but
>>>> there it
>>>> works just fine.
>>>>
>>>> Is there anything I can try to get it to work? Anything information I
>>>> can provide to help find the error?
>>>>
>>>> Thanks, Erik
>>>>
>>>> _______________________________________________
>>>> linux-dvb mailing list
>>>> linux-dvb at linuxtv.org
>>>> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
>>>>
>>> Do you have a ca0 in /dev/dvb/adapter0 (just ls to see the contents)?
>>> Maybe try Kaffeine? Get the latest v4l-dvb from hg?
>>>
>> Yes ca0 exists under /dev/dvb/adapter0. I have tried Kaffeine,
>> channelsearch works, but viewing channels doesnt work.
>>
>
> You can't even watch unencrypted channels in Kaffeine? If you can
> watch unencrypted channels, are you sure the encrypted channels are
> marked as being encrypted? If you start Kaffeine from a terminal, what
> error messages does Kaffeine output, if any?
>
Wierd, just got home from work, start the up the tv computer, and start
Kaffeine and now it works :) I have rebooted at least 30 times before,
recompiled kernels tried different things and now it just works. Thanks
for your help

//Erik



More information about the linux-dvb mailing list