[linux-dvb] Hauppauge Nova-HD-S2

Richard and Monica Bland register at combinedeffort.com
Sat Sep 1 15:18:19 CEST 2007


All,

I've started trying to get the above working and have hit a wall (not
literally).

My current setup has a Nova-T and a WinTV34xx installed and working with
the S2 being a new addition.

I have downloaded and compiled and installed the drivers from here:

http://linuxtv.org/hg/~stoth/hvr4000/

And, on a reboot, my dmesg looks like this:

saa7146: register extension 'budget dvb'.
saa7146: found saa7146 @ mem f098e000 (revision 1, irq 11) (0x13c2,0x1005).
saa7146 (0): dma buffer size 192512
DVB: registering new adapter (TT-Budget/WinTV-NOVA-T  PCI).
adapter has MAC addr = 00:d0:5c:20:2e:c5
DVB: registering frontend 0 (LSI L64781 DVB-T)...
Linux video capture interface: v2.00
cx2388x v4l2 driver version 0.0.6 loaded
CORE cx88[0]: subsystem: 0070:3401, board: Hauppauge WinTV 34xxx models
[card=1,autodetected]
TV tuner -1 at 0x1fe, Radio tuner -1 at 0x1fe
tveeprom 3-0050: Hauppauge model 34705, rev E111, serial# 6197767
tveeprom 3-0050: tuner model is Philips FI1246 MK2 (idx 11, type 1)
tveeprom 3-0050: TV standards PAL(I) (eeprom 0x10)
tveeprom 3-0050: audio processor is CX881 (idx 31)
tveeprom 3-0050: has radio
cx88[0]: warning: unknown hauppauge model #34705
cx88[0]: hauppauge eeprom: model=34705
input: cx88 IR (Hauppauge WinTV 34xxx  as /class/input/input4
cx88[0]/0: found at 0000:02:07.0, rev: 3, irq: 10, latency: 32, mmio:
0xd2000000
cx88[0]/0: registered device video0 [v4l2]
cx88[0]/0: registered device vbi0
cx88[0]/0: registered device radio0
CORE cx88[1]: subsystem: 0070:6906, board: Hauppauge WinTV-HVR4000(Lite)
DVB-S/S2 [card=58,autodetected]
TV tuner -1 at 0x1fe, Radio tuner -1 at 0x1fe
tveeprom 4-0050: Hauppauge model 69100, rev B2C3, serial# 2650487
tveeprom 4-0050: MAC address is 00-0D-FE-28-71-77
tveeprom 4-0050: tuner model is Conexant CX24118A (idx 123, type 4)
tveeprom 4-0050: TV standards ATSC/DVB Digital (eeprom 0x80)
tveeprom 4-0050: audio processor is None (idx 0)
tveeprom 4-0050: decoder processor is CX882 (idx 25)
tveeprom 4-0050: has no radio, has IR receiver, has no IR transmitter
cx88[1]: hauppauge eeprom: model=69100
input: cx88 IR (Hauppauge WinTV-HVR400 as /class/input/input5
cx88[1]/0: found at 0000:02:08.0, rev: 5, irq: 5, latency: 32, mmio:
0xd4000000
cx88[1]/0: registered device video1 [v4l2]
cx88[1]/0: registered device vbi1

It looks like the card is being detected and I'm getting a
/dev/v4l/video1 device (unexpected), but no additional dvb device in
/dev/dvb - just the Nova-T's adapter0

Kernel is 2.6.22-gentoo-r5. lsmod is:

snd_pcm_oss            35232  1
snd_mixer_oss          15744  1 snd_pcm_oss
snd_seq_oss            29568  0
snd_seq_midi_event      7936  1 snd_seq_oss
snd_seq                38320  4 snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_usb_audio          52064  1
snd_usb_lib            13952  1 snd_usb_audio
snd_rawmidi            17440  1 snd_usb_lib
snd_seq_device          8328  2 snd_seq_oss,snd_rawmidi
snd_hwdep               9220  1 snd_usb_audio
snd_hda_intel         203032  1
snd_pcm                51844  3 snd_pcm_oss,snd_usb_audio,snd_hda_intel
snd_timer              17156  2 snd_seq,snd_pcm
snd                    34020  14
snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_seq_oss,snd_seq,snd_usb_audio,snd_usb_lib,snd_rawmidi,snd_seq_device,snd_hwdep,snd_hda_intel,snd_pcm,snd_timer
snd_page_alloc          9736  2 snd_hda_intel,snd_pcm
cx8800                 29064  1
cx88xx                 62244  1 cx8800
ir_common              33284  1 cx88xx
i2c_algo_bit            9092  1 cx88xx
video_buf              22276  2 cx8800,cx88xx
tveeprom               17424  1 cx88xx
videodev               28032  3 cx8800,cx88xx
v4l1_compat            15620  1 videodev
compat_ioctl32          5120  1 cx8800
v4l2_common            18432  3 cx8800,cx88xx,videodev
btcx_risc               7688  2 cx8800,cx88xx
budget                 14084  1
budget_core            11908  1 budget
saa7146                17928  2 budget,budget_core
ttpci_eeprom            6016  1 budget_core
dvb_core               73768  2 budget,budget_core
l64781                  9988  1
kvm_intel              19340  0
kvm                    54832  1 kvm_intel
lirc_mceusb2           13060  1
lirc_dev               14452  1 lirc_mceusb2
nvidia               7240340  76

I've looked at the ML archives and the Wiki, but can't find any hints
there - do I need firmware?

Cheers,

Rich.



More information about the linux-dvb mailing list