[linux-dvb] New Card: Compro VideoMate S300/S350 DVB-S

Jan D. Louw myvonkpos at mweb.co.za
Mon Sep 3 19:15:52 CEST 2007


Hi Richard,

Looks like your card is forced to the wrong card number. The T200 is 
supposed to be auto detected as card #71, but yours was forced to #72 
(insmod option). Check your /etc/modprobe.conf or similar file for 
something like a 'option saa7134 card=72' statement.

Regards
JD

Richard (MQ) wrote:
> Jan,
> 
> This is what dmesg has to say about the card on boot:
> 
>> shpchp: Standard Hot Plug PCI Controller Driver version: 0.4
>> saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
>> ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0c.0[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 19
>> saa7130[0]: found at 0000:00:0c.0, rev: 1, irq: 19, latency: 32, mmio: 0xe2000000
>> saa7130[0]: subsystem: 185b:c901, board: RTD Embedded Technologies VFG7350 [card=72,insmod option]
>> saa7130[0]: board init: gpio is 843f00
>> saa7130[0]: i2c eeprom 00: 5b 18 01 c9 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
>> saa7130[0]: i2c eeprom 10: 00 ff 86 0f ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>> saa7130[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 03 03 ff 03 01 08 ff 00 88 ff ff ff ff
>> saa7130[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>> saa7130[0]: i2c eeprom 40: ff d5 00 c4 86 1e ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>> saa7130[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff cb
>> saa7130[0]: i2c eeprom 60: 30 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>> saa7130[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
>> tuner 1-0062: chip found @ 0xc4 (saa7130[0])
>> tuner 1-0062: type set to 1 (Philips PAL_I (FI1246 and compatibles))
>> tuner 1-0062: type set to 1 (Philips PAL_I (FI1246 and compatibles))
>> tuner 1-0063: chip found @ 0xc6 (saa7130[0])
>> tuner 1-0068: chip found @ 0xd0 (saa7130[0])
>> saa7130[0]: registered device video0 [v4l2]
>> saa7130[0]: registered device vbi0
>> ACPI: PCI Interrupt Link [ALKC] BIOS reported IRQ 0, using IRQ 22
>> ACPI: PCI Interrupt Link [ALKC] enabled at IRQ 22
>> ACPI: PCI Interrupt 0000:00:11.5[C] -> Link [ALKC] -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 20
>> PCI: Setting latency timer of device 0000:00:11.5 to 64
>> saa7130[0]: registered device video1 [mpeg]
> 
> and lsmod (edited):
> 
>> saa7134_empress        25860  0
>> snd_via82xx            43800  0
>> saa6752hs              26508  0
>> tuner                  73640  0
>> snd_ac97_codec        109220  1 snd_via82xx
>> ac97_bus               18560  1 snd_ac97_codec
>> snd_pcm                94212  3 snd_pcm_oss,snd_via82xx,snd_ac97_codec
>> snd_timer              38788  2 snd_seq,snd_pcm
>> snd_page_alloc         26248  2 snd_via82xx,snd_pcm
>> saa7134               137164  1 saa7134_empress
>> shpchp                 47380  0
>> pci_hotplug            45504  1 shpchp
>> snd_mpu401             25100  0
>> snd_mpu401_uart        24704  2 snd_via82xx,snd_mpu401
>> snd_rawmidi            40320  2 snd_seq_midi,snd_mpu401_uart
>> video_buf              39940  2 saa7134_empress,saa7134
>> snd_seq_device         24460  3 snd_seq_midi,snd_seq,snd_rawmidi
> 
>> compat_ioctl32         17664  1 saa7134
>> ir_kbd_i2c             24976  1 saa7134
> 
>> ir_common              50436  2 saa7134,ir_kbd_i2c
> 
>> videodev               42752  2 saa7134_empress,saa7134
>> v4l2_common            32896  4 saa7134_empress,tuner,saa7134,videodev
>> v4l1_compat            28676  2 saa7134,videodev
>> i2c_core               39808  5 saa6752hs,tuner,saa7134,ir_kbd_i2c,i2c_viapro
> 
> I have an MT352 on the board - it's clearly marked - but no sign of a
> module for it? Unless saa6752hs is something to do with it?
> 
> As you say, we both need someone more knowledgeable to comment on this...
> 



More information about the linux-dvb mailing list