[linux-dvb] RE : nova-t 500, again.

Henrik Beckman henrik.list at gmail.com
Mon Sep 24 17:31:44 CEST 2007


In my case it more or less only happens on one MUX, it´s also the MUX with
the highest bitrate channels.
Also it more ore less always fail while recording "the wire", or some
desired show and alway works for test stuff I schedule to test stability.

/Henrik


On 9/24/07, Thierry Lelegard <thierry.lelegard at tv-numeric.com> wrote:
>
>  *> That doesn´t by any chance happen to be channels with high bitrate ?
> *
> How can a specific service bitrate cause the disconnect since the device
> (and its driver) passes the complete TS to the software demux in the kernel?
> Even if the service has a variable bitrate inside the TS, the TS bitrate
> remains constant.
>
> I experience the same problems with a custom application (not MythTV,
> Kaffeine, or any TV watching software). My application always reads the
> complete TS:
>
>     struct dmx_pes_filter_params filter;
>     ...
>     filter.pid = 0x2000;                // Means "all PID's"
>     filter.input = DMX_IN_FRONTEND;     // Read from frontend device
>     filter.output = DMX_OUT_TS_TAP;     // Redirect TS packets to DVR device
>     filter.pes_type = DMX_PES_OTHER;    // Any type of PES
>     filter.flags = DMX_IMMEDIATE_START; // Start capture immediately
>     ioctl (demux_fd, DMX_SET_PES_FILTER, &filter);
>     ....
>
> The DTTV TS have all a constant bitrate, although not the same for all TS
> (depends on FEC).
>
>  -Thierry
>
>  -----Message d'origine-----
> *De :* linux-dvb-bounces at linuxtv.org [mailto:linux-dvb-bounces at linuxtv.org]
> *De la part de* Henrik Beckman
> *Envoyé :* samedi 22 septembre 2007 13:50
> *À :* Dan Harper; linux-dvb
> *Objet :* Re: [linux-dvb] nova-t 500, again.
>
> Hi,
>
> That doesn´t by any chance happen to be channels with high bitrate ?
>
> /Henrik
>
> On 9/22/07, Dan Harper < dan at danharper.org> wrote:
> >
> > Hi Henrik,
> > I have a sneaking suspicion that the problem is related to either
> > reception or the content that is being passed down on a particular channel
> > at a particular time.  I've noticed that attempting to record some of the
> > same shows each week cause the card to disconnect (on one of my favourite
> > shows too.. grrr).
> >
> > This is totally unproven, but I have a suspicion that it's related.
> >
> > Dan
> >
> >
> >  On 22/09/2007, at 5:51 PM, Henrik Beckman wrote:
> >
> >  Hi,
> >
> > I´m running 2.6.22.1 (x86_64)
> >
> > I upgraded the kernel  2007-07-16 and haven´t had a disconnect since,
> > until 2007-09-20.
> > I have been running the kernel source drivers until 2007-09-05 when I
> > upgraded to the lates HG and the dvb-usb-dib0700-03-pre1.fw
> > firmware. Suffering the disconnects on the 20 I upgraded firmware to
> > dvb-usb-dib0700-1.10.fw  but suffered to disconnects again the 21.
> >
> > Nothing has changed in the system the days prior to the disconnects,
> > here is what has changed lately.
> >
> > Fall is here, colder and wetter outside, reception may have been
> > changed.
> > Slightly more uptime on the machine, instead off just waking up and
> > recording it might have been on a few hours and running playbacks or
> > just sitting there instead of just waking up and recording.
> >
> > I realy thought I had this problem behind me, is there any dual dvb-t
> > card for pci or pci-e that is flawless in linux?
> >
> > Sep 21 21:20:12 media -- MARK --
> > Sep 21 21:40:12 media -- MARK --
> > Sep 21 22:00:12 media -- MARK --
> > Sep 21 22:20:13 media -- MARK --
> > Sep 21 22:40:13 media -- MARK --
> > Sep 21 22:59:13 media kernel: [ 9272.837486 ] usb 3-1: USB disconnect,
> > address 2
> > Sep 21 22:59:13 media kernel: [ 9272.838165] mt2060 I2C write failed
> > Sep 21 22:59:13 media kernel: [ 9272.846396] hald-addon-keyb[5204]
> > general protection rip:2ad4e99c221b rsp:7fffc17cbf70 error:0
> >
> >
> > Mythlog is ugly, but points at it being reception based.
> >
> > I have _a lot_ of
> > [mpeg2video @ 0x2b331f003fd0]00 motion_type at 10 23
> > [mpeg2video @ 0x2b331f003fd0]ac-tex damaged at 5 9
> > [mpeg2video @ 0x2b331f003fd0]ac-tex damaged at 41 35
> > [mpeg2video @ 0x2b331f003fd0]00 motion_type at 5 2
> > [mpeg2video @ 0x2b331f003fd0]ac-tex damaged at 0 0
> >
> > That hasn´t occured earlier in the log it records two channels for ~30
> > minutes before disconnecting, I strongly suspect that recording on both
> > tuners paired with bad reception? has triggered the disconnects.
> >
> > So what´s more needed in the logs?
> >
> > /Henrik
> >
> >
> > _______________________________________________
> > linux-dvb mailing list
> > linux-dvb at linuxtv.org
> > http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
> >
> >
> >
> > _______________________________________________
> > linux-dvb mailing list
> > linux-dvb at linuxtv.org
> > http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
> >
>
>
> _______________________________________________
> linux-dvb mailing list
> linux-dvb at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.linuxtv.org/pipermail/linux-dvb/attachments/20070924/86e7741a/attachment-0001.htm 


More information about the linux-dvb mailing list