[linux-dvb] Any progress on the AverMedia A700 (DVB-S Pro)?

Eduard Huguet eduardhc at gmail.com
Tue Apr 8 16:58:35 CEST 2008


Thanks for your feedback. It seems that the patch works for some people and
doesn't for others (which is my case, unfortunately :D).

I'll try again this afternoon and see if I can't get a lock on any
satellite. I've tested all the patches published and none of them has worked
for me, but I really don't know the reason.

I'll compare the contents of your EEPROM, etc... which mine, to see if there
is any difference. ¿Are you using any special options for the saa7134,
etc...modules? I mean if you have added any options file in
/etc/modules.d/... or similar.

The card works perfectly under Windows, so it's not an antenna problem. The
only thing that it's maybe related is the fact that I don't "own" the dish.
It's a common equipment for the whole house and it's sitted on the top of
the building (a 15-floor apartment building) roof, and I get the signal
through the common TV cable. The TV wire carries analog TV, DVB-T and DVB-S
signals all together, and DVB-S is then splitted once at home using a
diplexor. Windows works just fine with this setup but I'm wondering if Linux
driver has any problem with it due to the fact that it can't control the
dish through LNB signals or whatever.
(note: I'm a complete noob regarding DVB-S, so if the above paragraph is
just silly please ignore it...)

Regards,
  Eduard



2008/4/8, mehmet canser <mehmetcanser at hotmail.com>:
>
>  I m using this card and it is working.
> My configuration:
>   Avermedia A700 DVB-S Pro A700 - ubuntu hardy development 64 bit - kernel
> 2.6.24-14
>   Patch : http://dev.gentoo.org/~zzam/dvb/a700_full_20080313.diff<http://dev.gentoo.org/%7Ezzam/dvb/a700_full_20080313.diff>
>  Two satellite dishes: Turksat 42E and Hotbird 13E. Both working.
>
> Digital TV and audio  work correctly, only signals weak.
> Analog video (composite input) works, but i can't get sound from analog
> input.
> For digital tv, I m using kaffeine and it works without problems. For
> analog part, I use xawtv and tvtime, both shows video, but no sound.
>
> lspci  -vnn
> 04:09.0 Multimedia controller [0480]: Philips Semiconductors
> SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder [1131:7133] (rev d1)
>     Subsystem: Avermedia Technologies Inc Unknown device [1461:a7a1]
>     Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 17
>     Memory at fdcff000 (32-bit, non-prefetchable) [size=2K]
>     Capabilities: <access denied>
>
> dmesg | grep DVB
> [   36.655632] saa7133[0]: subsystem: 1461:a7a1, board: Avermedia DVB-S
> Pro A700 [card=140,autodetected]
> [   38.590558] DVB: registering new adapter (saa7133[0])
> [   38.590561] DVB: registering frontend 0 (Zarlink ZL10313 DVB-S)...
>
> dmesg | grep saa
> [   36.655100] saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
> [   36.655626] saa7133[0]: found at 0000:04:09.0, rev: 209, irq: 17,
> latency: 32, mmio: 0xfdcff000
> [   36.655632] saa7133[0]: subsystem: 1461:a7a1, board: Avermedia DVB-S
> Pro A700 [card=140,autodetected]
> [   36.655643] saa7133[0]: board init: gpio is 23200
> [   37.011708] saa7133[0]: i2c eeprom 00: 61 14 a1 a7 ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011716] saa7133[0]: i2c eeprom 10: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011721] saa7133[0]: i2c eeprom 20: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011726] saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011730] saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011735] saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011740] saa7133[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011745] saa7133[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011749] saa7133[0]: i2c eeprom 80: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011754] saa7133[0]: i2c eeprom 90: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011759] saa7133[0]: i2c eeprom a0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011764] saa7133[0]: i2c eeprom b0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011768] saa7133[0]: i2c eeprom c0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011773] saa7133[0]: i2c eeprom d0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011778] saa7133[0]: i2c eeprom e0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.011783] saa7133[0]: i2c eeprom f0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> ff ff ff ff ff
> [   37.019673] saa7133[0]: i2c scan: found device @ 0x1c  [???]
> [   37.035662] saa7133[0]: i2c scan: found device @ 0xa0  [eeprom]
> [   37.054218] saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
> [   37.054249] saa7133[0]: registered device vbi0
> [   38.590558] DVB: registering new adapter (saa7133[0])
>
> Best regards,
> Mehmet Canser
>
>
> ------------------------------
> Date: Tue, 8 Apr 2008 15:06:12 +0200
> From: eduardhc at gmail.com
> To: linux-dvb at linuxtv.org
> Subject: [linux-dvb] Any progress on the AverMedia A700 (DVB-S Pro)?
>
> Hi,
>     Things are very quiet lately regarding this card. Is there any
> possibility that the card gets supported in any near future? I know
> Matthias  Schwarzot had been working on it, but there's no messages from him
> lately on the list.
>
> Best regards,
>   Eduard
>
>
> ------------------------------
> Use video conversation to talk face-to-face with Windows Live Messenger. Get
> started!<http://www.windowslive.com/messenger/connect_your_way.html?ocid=TXT_TAGLM_WL_Refresh_messenger_video_042008>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.linuxtv.org/pipermail/linux-dvb/attachments/20080408/9392aff9/attachment-0001.htm 


More information about the linux-dvb mailing list