[linux-dvb] HVR-1600 - No audio

Brian Steele steele.brian at gmail.com
Fri Aug 8 03:30:52 CEST 2008


On Wed, Aug 6, 2008 at 7:07 PM, Andy Walls <awalls at radix.net> wrote:
> Some thing to try:
>
> Start an analog video capture and tune to the channel that you want to
> watch.  If/When you have video and no sound, switch to line in 1 and
> then back to tuner with v4l2-ctl.  This switching  should reset the
> audio standard detection microcontroller (twice).  This switching should
> also set the I2S routing input for the MPEG encoder to the line in and
> then back to the tuner.
>
> Hopefully that works as a work-around.


Unfortunately, this doesn't give me any sound.  I even tried changing
channels in the middle of the capture after doing the above steps.  I
could see the channel change when I played back the MPEG but still no
audio.
>
> With an analog tuner capture running could you please send me the
> complete output of
>
> # v4l-dvb/v4l2-apps/util/v4l2-dbg -R type=host

Here is the output:

ioctl: VIDIOC_DBG_G_REGISTER

                00       04       08       0C       10       14
18       1C
02000000: 007c0000 009bfc11 00000000 00000000 00000000 000df604
00000000 00000000
02000020: 0035f815 00260dec 006a100f 004c0000 004c0002 00001d70
00000000 00023d81
02000040: 000fe40a 00000000 000e0201 007ff611 00000000 000016c0
011306db 00000000
02000060: 000deffd 00180000 000ff9fa 00000000 007e0213 0055fe0a
00bbe400 00000000
02000080: 00080000 000fedf8 004801ff 00a7e418 00000000 005de408
00000000 00000000
020000a0: 00000010 000027f0 011307e9 00000000 00000000 001c0000
000fe1ed 0017ffea
020000c0: 0013fc15 0031f611 003bfe08 002a0001 01627765 00000000
00000000 00000000
020000e0: 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
00000000 00000000



More information about the linux-dvb mailing list