[linux-dvb] dib0700 and analog broadcasting

Nicolas Will nico at youplala.net
Fri Aug 22 18:59:46 CEST 2008


On Fri, 2008-08-22 at 12:52 -0400, Devin Heitmueller wrote:
> On Fri, Aug 22, 2008 at 12:44 PM, Nicolas Will <nico at youplala.net>
> wrote:
> > In /etc/modprobe.d/options, I have:
> > # Load DVB-T before DVB-S
> > install cx88-dvb /sbin/modprobe dvb-usb-dib0700; /sbin/modprobe
> > --ignore-install cx88-dvb
> >
> > # Hauppauge WinTV NOVA-T-500
> > options dvb-usb-dib0700 force_lna_activation=1
> > options usbcore autosuspend=-1
> 
> Interesting.  I installed the firmware, and although it hasn't helped
> my particular issue (and it's behaving identically to 1.10), it hasn't
> crashed my environment.  On the other hand, my failures occur fairly
> early in the initialization so the problem may be further into startup
> than I have gotten with my device.  I am running 8.04 with the latest
> kernel and v4l-dvb code.
> 
> Does it happen right after you plug the device in, or does it not
> occur until you start a video application?

Difficult to say.

The Nova-T 500 is a PCI card. It has a Via usb controller and the USB
dib0700 behing on the card.

As for the application, I do not think I have to enter X. I can check,
though.

I have my MythTV setup so that it doesn't grab the cards for good from
the get go. It will only get to them when it needs to record.


> 
> If it occurs immediately on connect, perhaps you could jump out of X11
> to the console before plugging it in, to see if there is any panic
> output prior to the reboot.

As it is a PCI card, that will be difficult.

> 
> Also, I can't think of why this would happen, but could you send the
> md5sum of your firmware file so we can make sure it wasn't corrupted?

I have though of that, hence the new download and the already provided
md5sum:

> The md5sum I have is the following for the firmware file:
> f42f86e2971fd994003186a055813237  dvb-usb-dib0700-1.20.fw

Nico





More information about the linux-dvb mailing list