[linux-dvb] HVR-1600 - No audio

Andy Walls awalls at radix.net
Tue Aug 26 04:01:45 CEST 2008


On Mon, 2008-08-25 at 18:24 -0700, Brian Steele wrote:
> On Sat, Aug 23, 2008 at 6:20 PM, Andy Walls <awalls at radix.net> wrote:
> > Brian,
> >
> > v4l2-dbg didn't output the data I was expecting.  Here's a more explicit
> > command line to try for me, if you could:
> >
> > # v4l2-apps/util/v4l2-dbg -d /dev/video0 -R type=host,chip=0,min=0x02c40000,max=0x2c409c7
> >
> > Substitute in the correct device node for /dev/video0 to access the
> > cx23418 based card, if you more than 1 type of video capture card in
> > your system.
> >
> > This will let me compare the setup of your CX23418's AV core with mine,
> > to help me figure out where things may be failing for your tuner audio.
> >
> 
> Hi Andy,
> 
> I got a new HVR-1600 with a different hardware revision (the one with
> the FM tuner).  Sound works perfectly on the new card.  Hooray.  I
> still have the old card for another few days.  If you are feeling
> really motivated and want to track down the issue, I can put it into a
> test system and run the command you asked for.  If you'd rather chalk
> it up to faulty hardware I can certainly understand that.  Let me know
> if you want me to do any further testing this week on the
> non-functional card.

No, not really.  I can't remember all the circumstances anyway, so I'll
accept your assessment of faulty hardware. :)

Regards,
Andy






More information about the linux-dvb mailing list