[linux-dvb] Solved!: Re: HVR1300 not detected by ir_kbd_i2c module

Rajesh Balan rajesh at cs.cmu.edu
Fri Feb 8 05:20:11 CET 2008


Darron Broad pointed me to the patches available at

http://dev.kewl.org/hauppauge/   (get the sfe version for the 1300). The patches applied cleanly about the v4l main tree mercurial source.

That fixed the problem. both ir-kbd-i2c and lirc-i2c detect and initialize the IR receiver on the HVR1300 now. 

Thanks for your help Darron!

Rajesh


Rajesh Balan wrote:
> forgot to add. I've tried the current hg sources of both the main v4l 
> repo and the hvr1300 specific repo. neither works.
>
> Rajesh
>
> Rajesh Balan wrote:
>   
>> Hi,
>>
>> my new HVR-1300 is not being detected by the ir_kbd_i2c.ko module. I've 
>> tracked down the relevant info in the ir_probe component of the module.
>>
>> ir-kbd-i2c: in ir_probe. adap->id=40004
>> ir-kbd-i2c: in ir_probe. adap->id=1001b
>> ir-kbd-i2cprobe 0x18 @ cx88[0]: no
>> ir-kbd-i2cprobe 0x6b @ cx88[0]: no
>> ir-kbd-i2cprobe 0x71 @ cx88[0]: no
>>
>> and then it exits.
>>
>> as for my card itself, it loads all the other modules fine. The 
>> intialization is exactly the same as shown at   
>> http://de.pastebin.ca/raw/891927
>>
>> except that the ir-kbd-i2c parts are not there and this line is different
>>
>> tveeprom 0-0050: Hauppauge model 96019, rev C6A0, serial# 446394
>>
>> my rev number is D6D3.
>>
>> What do I do to help debug this?
>>
>> Rajesh
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> linux-dvb mailing list
>> linux-dvb at linuxtv.org
>> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
>>
>>   
>>     
>
>
> _______________________________________________
> linux-dvb mailing list
> linux-dvb at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
>
>   




More information about the linux-dvb mailing list