[linux-dvb] DViCO FusionHDTV5 Express and cx23885 support

Michael Krufky mkrufky at linuxtv.org
Thu Jan 17 18:59:37 CET 2008


On Jan 17, 2008 12:52 PM, Michael Krufky <mkrufky at linuxtv.org> wrote:
>
> On Jan 17, 2008 12:34 PM, Michael Krufky <mkrufky at linuxtv.org> wrote:
> >
> > On Jan 17, 2008 12:15 PM,  <mkrufky at linuxtv.org> wrote:
> > > Andrew Casper wrote:
> > > > On Jan 16, 2008, at 8:54 PM, Michael Krufky wrote:
> > > >
> > > >> Andrew Casper wrote:
> > > >>> No cx23885.ko is made - just links to the src files. And I did a "make
> > > >>> install".
> > > >>>
> > > >>> - Andrew
> > > >
> > > > Mike -
> > > >
> > > > You'd think that would work, but no. And it that killed my other two
> > > > tuner card (an hd3000 and an hd5500). And no Fusion Card in sight.
> > >
> > > Ah, I misread your previous response, "No cx23885.ko is made - just
> > > links to the src files. And I did a "make
> > > install".   I had misinterpreted this as "No [not so --], cx23885.ko is
> > > made [and there are] links to the src files.
> > >
> > > I am seeing an issue now in the master branch that the build system of a
> > > fresh clone does select all drivers to build, but VIDEO drivers don't
> > > actually get built.
> > >
> > > (cc added to mauro)
> > >
> > > This is consistent with what you are seeing -- neither cx88 nor cx23885
> > > is being built for you, so you've lost all your cards.
> > >
> > > I don't know what's wrong, but now I cant work on any drivers until this
> > > issue is resolved.
> > >
> > > Why dont VIDEO drivers build anymore, even if they are correctly
> > > selected via Kconfig?
> > >
> > > -Mike
> >
> >
> > Andrew,
> >
> > I don't know exactly what is CAUSING this problem, and I dont have
> > time to debug this right now (hopefully Mauro will) ... but....  a
> > workaround to the issue that I am seeing, to enable build of the VIDEO
> > drivers, i must enter menuconfig, and then disable RADIO.
> >
> > After doing so, I get the full tree to build again.
> >
> > Can you give this a try and let us know what happens on your end?
> >
> > Good Luck,
> >
> > Mike
> >
>
> _very_ interesting.......
>
>
> Looks like if I have CONFIG_USB_SI470X enabled, then video drivers
> fail to get built...
>
> but if I disable CONFIG_USB_SI470X, then all is well.
>
> ...strange...
>
> Somebody want to try to make some sense of this?
>
> -Mike
>

:-D

I found and fixed the problem:

# HG changeset patch
# User Michael Krufky <mkrufky at linuxtv.org>
# Date 1200592493 18000
# Node ID db9cd7224d965366c12515a17c2f64de7ae7c65c
# Parent 7d364b375fb7d2d502aa0767910b3f6cb219ff4c
fix broken build when CONFIG_USB_SI470X is set

From: Michael Krufky <mkrufky at linuxtv.org>

Signed-off-by: Michael Krufky <mkrufky at linuxtv.org>

--- a/linux/drivers/media/radio/Makefile	Tue Jan 15 15:42:12 2008 -0200
+++ b/linux/drivers/media/radio/Makefile	Thu Jan 17 12:54:53 2008 -0500
@@ -21,6 +21,6 @@ obj-$(CONFIG_RADIO_TRUST) += radio-trust
 obj-$(CONFIG_RADIO_TRUST) += radio-trust.o
 obj-$(CONFIG_RADIO_MAESTRO) += radio-maestro.o
 obj-$(CONFIG_USB_DSBR) += dsbr100.o
-obj-$(CONFIG_USB_SI470X) := radio-si470x.o
+obj-$(CONFIG_USB_SI470X) += radio-si470x.o

 EXTRA_CFLAGS += -Isound


I pushed the fix to http://linuxtv.org/hg/~mkrufky/build-fix/

Please pull from that tree -- it will fix the problem for you...

Thanks for reporting this.

Cheers,

Mike



More information about the linux-dvb mailing list