[linux-dvb] Hauppauge HVR-1950 digital part

Yusik Kim yusikk at gmail.com
Sat Jul 26 20:30:39 CEST 2008


On Saturday 26 July 2008 08:39:16 Steven Toth wrote:
> Yusik Kim wrote:
> > Hi,
> >
> > Has anyone got the digital part of this device to work properly?
> >
> > Modules are compiled from the latest (7/26) v4l-dvb snapshot with a
> > 2.6.25.4 kernel. The modules seem to load properly and the analog part
> > works in mythtv. The digital part kind of works.
> > The problems I can observe are:
> > 1. Can only scan 3 digital channels using both the command line scan and
> > mythtv. My other PCI TV card scans 36 of them.
> > 2. Only occasionally locks in to a channel.
> > 3. Takes 5 minutes to lock in to a channel when it actually does succeed.
> >
> > I saw from another mailing list that people were trying to get the remote
> > control to work so I'm guessing the core of the device functions
> > properly. If this is the current state of support, I'd be glad to help
> > testing.
>
> What steps did you take to prove your hardware is function properly, or
> your digital cable feed is reliable?
>
> The drivers works for me, it sounds like you have an environmental issue.
>
> - Steve

Thank you for replying Steve.
I have a windows partition on the same machine and it works perfectly there. 
So I don't think there is a problem with the cable feed or hardware itself. 

Not sure if it has any relevance but I noticed in windows, the red LED light 
in the front is always on whereas in linux, it only turns on right before it 
tries to lock in to a channel. 

I should add that the 3 channels that were successfully scaned do not always 
get picked up in subsequent attempts. It seems like it has trouble tuning. At 
least it's good to know it's a problem on my end. Just have to find a way to 
fix it.



More information about the linux-dvb mailing list