[linux-dvb] Getting Avermedia AverTV E506 DVB-T to work

Emanoil Kotsev deloptes at yahoo.com
Mon Jun 23 19:54:43 CEST 2008



> >
> > I am struggling to enjoy DVB-T on my AverTV E506
> PCMCIA card. It seams
> > I'm doing something terribly wrong but I cannot
> find the solution on my
> > own. I am grateful for any help provided.

which program are you using for TV (I'm using kplayer that runs mplayer)

> >
> > What I did so far:
> >
> > I'm running Gentoo with a 2.6.24-r8 kernel on my
> Centrino Laptop. I have
> > selected "Video for Linux" (nothing else, no
> cards, no frontends, no
> > chips..) as a module in my kernel configuration and
> compiled the
> > "v4l-dvb" drivers from the mercurial
> repository. I also have obtained
> > the (hopefully) correct firmware for my card.
> >
> > Well when I plug the PCMCIA device in this is what
> dmesg shows me:

This one seems to be OK.

> > xc2028 5-0061: creating new instance
> > xc2028 5-0061: type set to XCeive xc2028/xc3028 tuner
> > xc2028 5-0061: Loading 80 firmware images from
> xc3028-v27.fw, type:
> > xc2028 firmware, ver 2.7
> > xc2028 5-0061: Loading firmware for type=BASE F8MHZ
> (3), id
> > 0000000000000000.
> > (0), id 00000000000000ff:
> > xc2028 5-0061: Loading firmware for type=(0), id
> 0000000100000007.
> > SCODE (20000000), id 0000000100000007:
> > xc2028 5-0061: Loading SCODE for type=MONO SCODE
> HAS_IF_5320 (60008000),
> > id 0000000800000007.
> > saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
> > saa7133[0]: registered device vbi0
> > saa7133[0]: registered device radio0
> >
> > Analog TV works with this setup, but I have no signs
> of DVB-T. No
> > /dev/dvb devices are created although the module for

Your DVB device is vbi0

/dev/vbi0

see the last lines from your dmsg

I've tried vlc too it works also very well. You just have to point your tv app to read from vbi0

I think this is your problem

regards



      



More information about the linux-dvb mailing list