[linux-dvb] LifeView TV Walker Twin DVB-T (LR540) Problem

Nick Andrew nick-linuxtv at nick-andrew.net
Wed May 21 15:26:19 CEST 2008


On Mon, May 19, 2008 at 07:00:27PM +1000, Christian Hack wrote:
> Hi guys,
> 
> I've got one of these that has been successfully working on my MythDora
> (based on Fedora 8) machine for the past few months. It didn't ever scan
> properly though. I was able to use my other cards to populate the channel
> list. Once the channels were set up, it worked perfectly.
> 
> All of sudden it seems to have stopped working.

What changed? If it's not a hardware problem, then something must have
changed. Kernel upgraded, USB cable intermittent, firmware file removed
or renamed, antenna blown off roof, etc...

I'm suspicious about when you say "didn't ever scan properly". Mine
didn't scan either. Then I connected it to a proper antenna, and it
scanned fine.

> Using dvbtune it is unable
> to lock on to a signal. In MythTV I just get a garbled mess like a very bad
> signal. The audio is almost intelligble, video is a mess.

Have you tried tzap? Please post output from tzap and also the kernel
log messages generated using debug=1 and while tzap is running.

Mine are still working - at least they were the last time we watched TV
which must have been a few weeks ago :-)

Nick.
-- 
PGP Key ID = 0x418487E7                      http://www.nick-andrew.net/
PGP Key fingerprint = B3ED 6894 8E49 1770 C24A  67E3 6266 6EB9 4184 87E7



More information about the linux-dvb mailing list