[linux-dvb] Technotrend S-1500 and CI - CI not really working with Conax?

majamaki at freenet.de majamaki at freenet.de
Sat Sep 13 19:56:40 CEST 2008


An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.linuxtv.org/pipermail/linux-dvb/attachments/20080913/4d7a9ad8/attachment.htm 
-------------- next part --------------
I had this impression from linuxtv site that TT S-1500 and CI would be supported.
Anyway card runs fine - I am receiving 2 satellites with multifeed antenna and I was able
to create channels.conf files for both with scan. szap also locks on channels from both satellites.
Problem is that the other satellite (Thor) requires Conax card, but when I  CI slot
it is acknowledged in dmesg by:

dvb_ca adapter 0: DVB CAM detected and initialised successfully

but now I do not get picture even from free channels anymore. szap still locks alright.
Also interesting is to mention that with gnutv -cammenu I am able to get access to cammenu
which is in finnish so I assume it is really originating from my conax card.

Also when tuning with gnutv (with Conax card in the slot) I get a lock on a free channel and I can
watch it then few seconds with mplayer - < /dev/dvb/adapter0/dvr0 command but after these seconds
gnutv reports something about CAM (does not look like error or anything like this) and the picture goes
black.

Have I misunderstood the supported but and have my hopes too high or am I just missing something
I need to do first (load some modules or so?)

I would appreciate every bit of help since I find little information about this approach, lot more about using a smartcard
reader and sc-plugins and other methods...

Haven't bothered to plug in my hardware on my second Windows computer, I know only from my digibox that card works
and is activated...

Heute schon ge"freeMail"t?
Jetzt kostenlose E-Mail-Adresse sichern!
http://email.freenet.de/dienste/emailoffice/produktuebersicht/basic/mail/index.html?pid=6831


More information about the linux-dvb mailing list