[linux-dvb] Problem Searching Channels

Eric Bauer ebauer71 at centurytel.net
Sun Jan 4 21:44:41 CET 2009


Hello Andy,

Thanks for the reply.  I am really stuck on this.  I am using Fedora8, 
so I did a yum install of the latest dvb-tools application, but I'm not 
sure which version it is.  I am executing this command:

$ scandvb 
/usr/share/dvb-apps/atsc/us-Cable-Standard-center-frequencies-QAM256

On your advice, I checked as discovered that I was running verison 1.0.0 
of the cx18 drive.  I downloaded the latest cx18 driver and installed 
it.  After running the modprobe as instructed, scandvb could no longer 
find the device in the /dev directory.  After rebooting, scandvb worked 
again and modinfo reports that I am running version 1.0.4 of cx18.  
Unfortunately, after several minutes of scanning, the same thing is 
happening.  The scan will not complete.

I don't know if this is important or not.  I tried scanning using a 
couple other firequency files.  us-Cable-IRC-center-frequencies-QAM256 
does the same thing, but us-Cable-HRC-center-frequencies-QAM256
 completes without error, it just does not find any channels. 

I found some interesting stuff in the dmesg output.  I have a Happaugue 
HVR-1600 model 1178, but tveeprom is reporting that it is model 74041.  
Seems like this might explain where my problem is coming from, but I 
don't know how to fix it.  Here is the dmesg output:

/cx18:  Start initialization, version 1.0.4
cx18-0: Initializing card #0
cx18-0: Autodetected Hauppauge card
ACPI: PCI Interrupt 0000:04:00.0[A] -> GSI 21 (level, low) -> IRQ 21
cx18-0: Unreasonably low latency timer, setting to 64 (was 32)
cx18-0: cx23418 revision 01010000 (B)
tveeprom 1-0050: Hauppauge model 74041, rev C5B2, serial# 2884991
tveeprom 1-0050: MAC address is 00-0D-FE-2C-05-7F
tveeprom 1-0050: tuner model is TCL M2523_5N_E (idx 112, type 50)
tveeprom 1-0050: TV standards NTSC(M) (eeprom 0x08)
tveeprom 1-0050: audio processor is CX23418 (idx 38)
tveeprom 1-0050: decoder processor is CX23418 (idx 31)
tveeprom 1-0050: has no radio, has IR receiver, has IR transmitter
cx18-0: Autodetected Hauppauge HVR-1600
cx18-0: Raw VBI supported; Sliced VBI is not yet supported
firewire_core: created device fw0: GUID 0090270001f82fe5, S400
tuner 2-0061: chip found @ 0xc2 (cx18 i2c driver #0-1)
cs5345 1-004c: chip found @ 0x98 (cx18 i2c driver #0-0)
tuner-simple 2-0061: creating new instance
tuner-simple 2-0061: type set to 50 (TCL 2002N)
cx18-0: Registered device video0 for encoder MPEG (64 x 32 kB)
DVB: registering new adapter (cx18)
MXL5005S: Attached at address 0x63
DVB: registering adapter 0 frontend 3332 (Samsung S5H1409 QAM/8VSB 
Frontend)...
cx18-0: DVB Frontend registered
cx18-0: Registered DVB adapter0 for TS (32 x 32 kB)
cx18-0: Registered device video32 for encoder YUV (16 x 128 kB)
cx18-0: Registered device vbi0 for encoder VBI (60 x 17328 bytes)
cx18-0: Registered device video24 for encoder PCM audio (256 x 4 kB)
cx18-0: Initialized card #0: Hauppauge HVR-1600
cx18:  End initialization
/
And the a little further down...

f/irmware: requesting v4l-cx23418-cpu.fw
cx18-0: Unable to open firmware v4l-cx23418-cpu.fw
cx18-0: Did you put the firmware in the hotplug firmware directory?
cx18-0: Retry loading firmware
firmware: requesting v4l-cx23418-cpu.fw
cx18-0: Unable to open firmware v4l-cx23418-cpu.fw
cx18-0: Did you put the firmware in the hotplug firmware directory?
cx18-0: Failed to initialize firmware starting DVB feed
cx18-0: Failed to initialize firmware starting DVB feed
Press any key to continue.../


Any thoughts about this?

Thanks,

Eric


Andy Walls wrote:
> On Sun, 2009-01-04 at 09:28 -0600, Eric Bauer wrote:
>   
>> Hello,
>>
>> I'm trying to set up my new Happaugue HVR-1600 card.  During the scan, 
>> II get several minutes of output on the screen complaining about tuning 
>> failures,
>>     
>
> These are normal when no service is detected on those freqs.
>
>
>   
>>  and then I get the following message:
>>
>> start filter:1338: ERROR: ioctl DMX_SET_FILTER failed: 6 No such device 
>> or address
>>     
>
> Hmmm.  New one one me, I'll have to investigate.
>
> What specific tool, version and command line arguments are you using?
>
>
>   
>> I have to kill the scan with a control-c at this point.  Can anyone give 
>> me some advice with this problem?
>>     
>
> Make sure you are using the latest cx18 driver from:
>
> http://linuxtv.og/hg/v4l-dvb
>
> versions older than v1.0.4 of the cx18 driver have problems dealing with
> the occasional PCI bus error.
>
>
> Instructions can be found here:
>
> http://www.ivtvdriver.org/index.php/Cx18
>
>
> Make sure you have a good clean signal coming in:
>
> http://www.ivtvdriver.org/index.php/Howto:Improve_signal_quality
>
>
> Regards,
> Andy
>
>   
>> Thanks,
>>
>> Eric
>>     
>
>
>
>   

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.linuxtv.org/pipermail/linux-dvb/attachments/20090104/f587a735/attachment.htm 


More information about the linux-dvb mailing list