[vdr] xine vdpau not working?

Simon Baxter linuxtv at nzbaxters.com
Sat Jan 9 00:25:51 CET 2010


Hi

This is more related to xine than VDR, but I can't get vdpau to work on my 
VDR box.  Everything appears to compile fine, but if I do:
xine --list-plugins | grep vdpau
I get nothing.

I can start xine with :
xine --verbose=2 -V vdpau -A alsa --post vdr_video --post 001.vdr
but it plays in xv "video_out_xv" (see attached)

I can even start with xine --verbose=2 -V biggirlsblouse -A alsa --post 
vdr_video --post vdr_audio --post upmix_mono 001.vdr
and it still plays in xv with no errors.

ANY IDEAS??



I'm using xine-lib-1.2 and patching with xine-lib-1.2-vdpau-r286.diff which 
was configured with:
./autogen.sh --with-vdpau --enable-debug --disable-optimizations --with-mpc=no

then using xine-ui xine-ui-cvs-20090617220000 built with
./autogen.sh --enable-vdr-keys --disable-lirc

My only library plugins are now xine-lib-1.2:
ldconfig -p | grep xine
        libxine.so.2 (libc6,x86-64) => /usr/local/lib/libxine.so.2
        libxine.so (libc6,x86-64) => /usr/local/lib/libxine.so

ls -l /usr/local/lib/libxine*
-rwxr-xr-x 1 root root     825 2010-01-09 11:59 /usr/local/lib/libxine.la
lrwxrwxrwx 1 root root      16 2010-01-09 11:59 /usr/local/lib/libxine.so -> 
libxine.so.2.0.0
lrwxrwxrwx 1 root root      16 2010-01-09 11:59 
/usr/local/lib/libxine.so.2 -> libxine.so.2.0.0
-rwxr-xr-x 1 root root 1118042 2010-01-09 11:59 
/usr/local/lib/libxine.so.2.0.0

Kernel is:
2.6.27.29-170.2.78.fc10.x86_64

nvidia drivers are:
kmod-nvidia-2.6.27.29-170.2.78.fc10.x86_64-180.60-1.fc10.1.x86_64
xorg-x11-drv-nvidia-libs-180.60-1.fc10.x86_64

Video card is:
00:0d.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 6150SE nForce 
430 (rev a2) (prog-if 00 [VGA controller])
        Subsystem: Giga-byte Technology Device d000
        Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0, IRQ 22
        Memory at f2000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
        Memory at e0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
        Memory at f3000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16M]
        [virtual] Expansion ROM at 50000000 [disabled] [size=128K]
        Capabilities: [48] Power Management version 2
        Capabilities: [50] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ 
Count=1/1 Enable-
        Kernel driver in use: nvidia
        Kernel modules: nvidia, nvidiafb


Any ideas??  What am I doing wrong?


Thanks
Simon 
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: callin.log
Type: application/octet-stream
Size: 78747 bytes
Desc: not available
URL: <http://www.linuxtv.org/pipermail/vdr/attachments/20100109/0a965819/attachment-0001.obj>


More information about the vdr mailing list