[linux-dvb] Re: Terratec Cinergy 1200 DVB-T

Hartmut Hackmann hartmut.hackmann at t-online.de
Sun May 15 22:31:06 CEST 2005


Hi, Arne av.
> 
> Good to hear that... :-)
> I already thought, the card is not supported...
> 
> This is what my kernel says now:
> <6>Linux video capture interface: v1.00
> <6>bttv: driver version 0.9.15 loaded
> <6>bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture
> <6>bttv: Host bridge needs ETBF enabled.
> <6>tvaudio: TV audio decoder + audio/video mux driver
> <6>tvaudio: known chips:
> tda9840,tda9873h,tda9874h/a,tda9850,tda9855,tea6300,tea6320,tea6420,tda8425,pic16c54
> (PV951),ta8874z
You don't need this
> <4>saa7146: register extension 'budget dvb'.
> <4>saa7146: register extension 'budget dvb /w video in'.
> <4>saa7146: found saa7146 @ mem c4800000 (revision 1, irq 10)
> (0x153b,0x1157).
> <4>DVB: registering new adapter (Terratec Cinergy 1200 DVB-T).
> <4>adapter failed MAC signature check
> <4>encoded MAC from EEPROM was
> ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff
> <4>DVB: register adapter0/demux0 @ minor: 4 (0x04)
> <4>DVB: register adapter0/dvr0 @ minor: 5 (0x05)
> <4>DVB: register adapter0/net0 @ minor: 7 (0x07)
> <4>DVB: register adapter0/ca0 @ minor: 6 (0x06)
> <6>budget-av: ci interface initialised.
> <6>KNC1-0: MAC addr = 00:0a:ac:01:97:fb
> <4>DVB: registering frontend 0 (Philips TDA10046H DVB-T)...
> <4>DVB: register adapter0/frontend0 @ minor: 3 (0x03)
That's ok
> <4>saa7146: register extension 'budget_ci dvb'.
> <4>saa7146: register extension 'budget_patch dvb'.
> <4>saa7146: register extension 'dvb'.
> <6>bt878: AUDIO driver version 0.0.0 loaded
Where does this come from?
> <6>Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
> 
> I inserted some further "printk"'s in the tda10046_fwupload() and
> tda10046_init() functions, but there are obviously no such
> messages in the boot.msg file...
see below..
> 
>>>"frontends->Philips TDA10045/TDA10046 based" was not
>>>checkable... Why is that?

No idea

> 
> Somehow SuSE Linux 8.1's module system does not work together with
> the 2.6.11 kernel (it says: "lsmod: QM_MODULES: Function not
> implemented").
> Do you think, I should try to get this module stuff up and
> running?
> 
I never had a SuSE 8.1 system running, so i can't tell for shure
but if it is 2.6 aware....
Also the PC with the card is disassembled right now.

first: you need to load a module named "firmware_class"
As far as i remember the frontend (tda1004x) gets initialized at
the first device open, so when you i.e. run tzap or a DVB application.
Then you should find a message "waiting for firmware upload"
this should do it.

Best regards
    Hartmut





More information about the linux-dvb mailing list