Talk:Saa713x devices

From LinuxTVWiki
Jump to: navigation, search

Please note that questions about specific cards are best directed to the video4linux mailing list.

Asus MyCinema P7131 Dual

Does anyone know whether this card will be supported some time soon?

--MaD 17:25, 12 Oct 2005 (CEST)

VideoHome TvChamp Saa7130 card

Shalom! I have a VideoHome TvChamp Saa7130 PCI videocard that I can not get to work. the company provides no Linux Support. The card has a SAA7130 chip and I opened the shield and found a Philips TDA9801T chip and a TI SN761672 chip. I can connect a video camera to the video input and see real time picture using tvtime when the card setting in the SAA7134 driver is set to several cards. I tried running a script and thought that the tuner was 38 after being able to veiw and tune stations on tvtime. I set my modprobe.conf file and rebooted my PC and was never able to see on tvtime anything (XawTV causes KDE3.4 desktop corruption maybe because of the SIS onboard video chip). I am using Mandriva 2.6.12-12mdk which has SAA7134 built in. When I run dmesg after changing the tuner type it usually does not add any information.

#/bin/sh
MAXTUNER=49
i=0
while [ $i -lt $MAXTUNER ];
do
           rmmod saa7134 tuner
           modprobe saa7134 card=21 tuner=$i
           echo "Actual tuner is:" $i
           tvtime
         i=$(($i+1))
done 
--------------------------
Linux video capture interface: v1.00
saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.12 loaded
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:08.0[A] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
saa7130[0]: found at 0000:00:08.0, rev: 1, irq: 17, latency: 32, mmio: 0xec132000
saa7130[0]: subsystem: 1131:2001, board: 10MOONS PCI TV CAPTURE CARD [card=21,insmod option]
saa7130[0]: board init: gpio is 10000
saa7130[0]: i2c eeprom 00: 31 11 01 20 08 20 1c 55 43 43 a9 1c 55 43 43 a9
saa7130[0]: i2c eeprom 10: 30 33 2d 31 32 2d 27 39 35 00 00 00 00 00 00 00
saa7130[0]: i2c eeprom 20: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
saa7130[0]: i2c eeprom 30: 00 00 4d 49 43 52 4f 43 48 49 50 00 54 4d 53 33
tuner 0-0061: chip found @ 0xc2 (saa7130[0])
tuner 0-0061: type set to 43 (Philips NTSC MK3 (FM1236MK3 or FM1236/F))
saa7130[0]: registered device video0 [v4l2]
saa7130[0]: registered device vbi0
saa7130[0]: registered device radio0
Linux agpgart interface v0.101 (c) Dave Jones
agpgart: Detected SiS 741 chipset
agpgart: AGP aperture is 64M @ 0xe8000000
----------------------------------
tuner 0-0061: i2c i/o error: rc == -5 (should be 4)
tuner 0-0061: i2c i/o error: rc == -5 (should be 4)
tuner 0-0061: i2c i/o error: rc == -5 (should be 4)
tuner 0-0061: i2c i/o error: rc == -5 (should be 4)
saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.12 loaded
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:08.0[A] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
saa7130[0]: found at 0000:00:08.0, rev: 1, irq: 17, latency: 32, mmio: 0xec132000
saa7130[0]: subsystem: 1131:2001, board: 10MOONS PCI TV CAPTURE CARD [card=21,insmod option]
saa7130[0]: board init: gpio is 18000
saa7130[0]: i2c eeprom 00: 31 11 01 20 08 20 1c 55 43 43 a9 1c 55 43 43 a9
saa7130[0]: i2c eeprom 10: 30 33 2d 31 32 2d 27 39 35 00 00 00 00 00 00 00
saa7130[0]: i2c eeprom 20: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
saa7130[0]: i2c eeprom 30: 00 00 4d 49 43 52 4f 43 48 49 50 00 54 4d 53 33
tuner 0-0061: chip found @ 0xc2 (saa7130[0])
tuner 0-0061: type set to 43 (Philips NTSC MK3 (FM1236MK3 or FM1236/F))
saa7130[0]: registered device video0 [v4l2]
saa7130[0]: registered device vbi0
saa7130[0]: registered device radio0
[root@DavidBox david]# tvtime
-------------------------------------------------------------

If I had't already seen a tv picture in Linux I would have already given up.

Anyone can help me?

Thanks


I got here because my "Power VieW" "Super Digital Video" "Glaring Series" card has the same chips: SAA7130HL and an SN761672A. According to the SAA7130 driver, the board has no subsystem ID and cannot be identified automatically.

Have you had any progress with your card? Anything you learned might help me. (My card is NTSC.)

I don't see SN761672a in Documentation/video4linux/CARDLIST.tuner Hugh 08:31, 17 July 2006 (CEST)

ASUS TV-FM 7135

In linux kernel 2.6.13 ASUS TV-FM 7135 work good.

Now I compile kernel 2.6.15 and sound work but video don't work. Any idea?

dmesg:

...
Linux agpgart interface v0.101 (c) Dave Jones
agpgart: Detected AGP bridge 0
agpgart: AGP aperture is 64M @ 0xf0000000
Loaded prism54 driver, version 1.2
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0b.0[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 193
Linux video capture interface: v1.00
saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0d.0[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 201
saa7133[0]: found at 0000:00:0d.0, rev: 240, irq: 201, latency: 64, mmio: 0xfad00000
saa7133[0]: subsystem: 1043:4845, board: ASUS TV-FM 7135 [card=53,autodetected]
saa7133[0]: board init: gpio is 0
saa7133[0]: i2c eeprom 00: 43 10 45 48 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
saa7133[0]: i2c eeprom 10: 00 ff e2 0f ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 02 03 01 01 04 08 ff 00 89 ff ff ff ff
saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff 14 00 c2 96 ff 01 30 ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7133[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7133[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
tuner 1-004b: chip found @ 0x96 (saa7133[0])
tuner 1-004b: setting tuner address to 61
tuner 1-004b: tuner: type set to tda8290+75
saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
saa7133[0]: registered device vbi0
saa7133[0]: registered device radio0
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:11.5[C] -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 209
PCI: Via IRQ fixup for 0000:00:11.5, from 5 to 1
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:11.5 to 64
codec_read: codec 0 is not valid [0xfe0000]
codec_read: codec 0 is not valid [0xfe0000]
codec_read: codec 0 is not valid [0xfe0000]
codec_read: codec 0 is not valid [0xfe0000]
Real Time Clock Driver v1.12
...
...
ACPI: PCI Interrupt 0000:01:00.0[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 193
PCI: Via IRQ fixup for 0000:01:00.0, from 11 to 1
[drm] Initialized via 2.6.3 20050523 on minor 0: 
agpgart: Found an AGP 3.0 compliant device at 0000:00:00.0.
agpgart: Xorg tried to set rate=x12. Setting to AGP3 x8 mode.
agpgart: Putting AGP V3 device at 0000:00:00.0 into 8x mode
agpgart: Putting AGP V3 device at 0000:01:00.0 into 8x mode
irq 201: nobody cared (try booting with the "irqpoll" option)
 [<c0130cbd>] __report_bad_irq+0x31/0x77
 [<c0130d90>] note_interrupt+0x75/0x99
 [<c013088c>] __do_IRQ+0x65/0x91
 [<c01048fd>] do_IRQ+0x19/0x24
 [<c01034d6>] common_interrupt+0x1a/0x20
 [<c0101047>] default_idle+0x2b/0x53
 [<c01010c3>] cpu_idle+0x40/0x5c
 [<c03226c4>] start_kernel+0x171/0x173
handlers:
[<dc96ad14>] (saa7134_irq+0x0/0x1bf [saa7134])
Disabling IRQ #201
...